Gammel bonus sender NRK-sjefen til topps på lønnslista i medie-Norge

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har i virkeligheten samme lønn som forgjengeren.

IKKE PÅ MEDIESJEF-TOPPEN: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens superlønn skyldes avisfusjonen han ledet i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
IKKE PÅ MEDIESJEF-TOPPEN: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens superlønn skyldes avisfusjonen han ledet i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (48) har jobbet hardt for å få kulturministeren til å heve tv-lisensen.

Da han ikke fikk det som han ville i regjeringas forslag til statsbudsjett, slo Eriksen alarm. Han vil nå kutte 300 millioner kroner i NRKs budsjett, noe han selv innrømmer vil gå ut over programtilbudet.

Når Eriksen selv er oppført med hele 5 538 118 kroner i brutto årslønn for 2013, året han tiltrådde som kringkastingssjef 11. mars, og troner høyt på lista over medie-Norges best betalte sjefer, betyr det imidlertid ikke at han har dobbelt så høy lønn som forgjengeren Hans Tore Bjerkaas.

Bjerkaas tjente i snitt rundt 2,4 millioner kroner i netto årslønn de årene han var kringkastingssjef. Eriksens høye 2013-lønn skyldes imidlertid en bonus han fikk i 2012, som sjef for aviskonsernet Amedia.

Tjener minst av TV-sjefene Det var i 2012 at Eriksen landet den store fusjonen mellom daværende A-pressen og Edda Media, det andre store lokalaviskonsernet i Norge. Bonusen dette utløste kom inn på konto i starten av 2013 og avspeiles derfor i skattelistene som ble offentliggjort natt til fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer