Gammel bonus sender NRK-sjefen til topps på lønnslista i medie-Norge

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har i virkeligheten samme lønn som forgjengeren.

IKKE PÅ MEDIESJEF-TOPPEN: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens superlønn skyldes avisfusjonen han ledet i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
IKKE PÅ MEDIESJEF-TOPPEN: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksens superlønn skyldes avisfusjonen han ledet i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (48) har jobbet hardt for å få kulturministeren til å heve tv-lisensen.

Da han ikke fikk det som han ville i regjeringas forslag til statsbudsjett, slo Eriksen alarm. Han vil nå kutte 300 millioner kroner i NRKs budsjett, noe han selv innrømmer vil gå ut over programtilbudet.

Når Eriksen selv er oppført med hele 5 538 118 kroner i brutto årslønn for 2013, året han tiltrådde som kringkastingssjef 11. mars, og troner høyt på lista over medie-Norges best betalte sjefer, betyr det imidlertid ikke at han har dobbelt så høy lønn som forgjengeren Hans Tore Bjerkaas.

Bjerkaas tjente i snitt rundt 2,4 millioner kroner i netto årslønn de årene han var kringkastingssjef. Eriksens høye 2013-lønn skyldes imidlertid en bonus han fikk i 2012, som sjef for aviskonsernet Amedia.

Tjener minst av TV-sjefene Det var i 2012 at Eriksen landet den store fusjonen mellom daværende A-pressen og Edda Media, det andre store lokalaviskonsernet i Norge. Bonusen dette utløste kom inn på konto i starten av 2013 og avspeiles derfor i skattelistene som ble offentliggjort natt til fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.