Gammel kjærlighet ruster ikke

Fy skam deg om du ikke har hørt om Sam & Max eller Grim Fandango .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fy skam deg om du ikke har hørt om Sam & Max eller Grim Fandango , eller tror det er snakk om dårlige actionfilmer om noen skulle nevne «The Dig» eller «Full Throttle». På den annen side så kan du også prise deg lykkelig. For nå utgir nemlig LucasArts en samlepakke som inneholder alle disse titlene- de er alle klassiske adventurespill- og om du ikke har spilt dem før, har du nå muligheten til å oppleve adventurespill på sitt beste. LucasArts har siden de ga ut «Maniac Mansion» i 1987 vært kjent for sine skrudde animasjoner og vanvittige historier, og var like tilbedt blant adventure-fans som spillgiganten Sierra. Med suksesserier som Monkey Island og Indiana Jones - glem heller ikke «Day of the Tentacle»- i baklomma, kan LucasArts nå få lov til å drite seg ut med utallige, dårlige Star Wars -titler. Igjen. Og igjen. De er tilgitt, fordi de tidligere har sørget for mang en euforisk lykkestund foran skjermen. De fire spillene i pakken som nå slippes er alle svært gode, kanskje med unntak av «The Dig», som bare er sånn passe bra. Om jeg sier at du bør spille gjennom dem, er det bare fordi jeg tror du vil få stor glede av det. Men samtidig: Er du en av dem som holder for nesa fordi spillene drar på årene, er det bare én ting å si: Skjerp deg, din historieløse hund. Du vet ikke hva du går glipp av. Av frykt for selv å høres gammel ut og framstå som yrkesskada, tør jeg påstå at det er få av dagens spill som har sjel slik de hadde i adventurespillenes glansperiode på 90-tallet. Derfor skal det bli spennende å se hvordan «Full Throttle 2» blir seende ut på konsoll senere i år, og «Sam & Max 2» i 2004. Men et lite snev av frykt, er det å lyve om jeg sier at jeg ikke gleder meg. For inni meg brenner fortsatt håpet om at adventurespillene skal få oppleve en ny glansperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer