Gammel rå årgang

LONDON (Dagbladet): Røft, tøft og ekte! Jimmy Page og Robert Plant svinger igjen. Det er 30 år siden de to stiftet legendariske Led Zeppelin. Nå har de funnet tilbake til hverandre igjen, og snart kommer albumet «Walking into Clarkesdale».

Det var 800 inviterte gjester som fylte den gamle, ærverdige klubben Sheppards Bush Empire i London sentrum da de to helteskikkelsene fra 70-tallet åpenbarte seg igjen.

Page er for lengst hedret med en plass i Madame Tussauds vokskabinett, men de aldrende herrers musikk er det ennå ikke falt støv på.

Kom hjem

Plant og Page utgjorde sammen med bassist John Paul Jones og trommeslager John Bonham 70-tallets kanskje aller mest mytiske rockeband. Samtlige album bandet ga ut i løpet av tiåret toppet listene både i USA og England. Bandet ble kjent for sine ekstravagante konserter, sin flørt med okkultisme og sin groupie-befengte livsstil. Det hele kulminerte da Bonham ble kvalt i sitt eget oppkast etter å supet i seg 40 glass vodka på en kveld. Der og da døde Led Zeppelin. I 1994 møttes Page og Plant igjen for å lage albumet «No Quarter/Unleded», der de spilte inn nye versjoner av en del av sine gamle hits. Nå har de to for første gang siden 1978 spilt inn et album med helt nytt låtmateriale. «Walking Into Clarksdale» slippes 20. april.

Hardere ting

Ikke rart gjestelista var lang da de to Zeppelin-sjefene igjen valgte å spille for sine trofaste fans på en liten klubbscene i London. De hadde valgt BBCs ærverdige konsertbygning på Sheppards Bush.

BBC brukte i sin tid The Empire til strykekonserter og kormusikk. Med Page og Plant på plass ble det atskillig hardere ting. Med seg hadde de musikerne Charlie Jones på bass, Michael Lee på trommer og Phil Andrews på keyboard.

Begynte som før

Jimmy Page og Robert Plant valgte å starte konserten med rock avdeling furet værbitt, det vil si med «oldiser» fra Led Zeppelin-tida, blant dem «Bring It On Home» og «Heartbreaker».

Etter hvert kom den ene klassikeren etter den andre: «How Many More Times», «In the Evening», «Babe I'm Gonna Leave You», «Going To California», «Thank You», «Rock & Roll» og en full elektrisk versjon av «No Quarter».

Jubelen ble ikke mindre da de trakk fram nyheter som «Walking Into Clarksdale» og deres radioaktuelle singel «Most High».

Page og Plant avsluttet konserten med «Whole Lotta Love». Like før hadde publikum fått sitt med «Stairway To Heaven» - for første gang fra scenen.

- De gamle djevlene er tilbake, sa Robert Plant, og forlot scenen med et flir.

<B>MANGE GITARER:</B> Jimmy Page er 54 år. Han stilte med 12 gitarer til konserten. Nå er han plateaktuell sammen med kollega Robert Plant (50).