PENSJONIST: Men slett ikke passiv. Stein Aabø skriver stadig kommentarer i Dagbladet. Nå utgir han også bok. Foto: Dagbladet
PENSJONIST: Men slett ikke passiv. Stein Aabø skriver stadig kommentarer i Dagbladet. Nå utgir han også bok. Foto: DagbladetVis mer

Gammel rev med ny bok

Wandrups utvalgte: Stein Aabø samler sine korn mellom to permer.

BOK: I taler før han forlot Dagbladet pleide Stein Aabø å minne om at undertegnede var den som fikk ham inn i avisen - og dermed journalistikken. Dette er et tungt ansvar å bære. Jeg jobbet på dikatfonen i Dagbladets redaksjon den gangen, men fikk sommervikariat som reporter og tilbød Stein å steppe inn. Han bedyret at han kunne skrive på maskin, og dermed var jobben hans.

I tidligere tider var to ferdigheter viktigst når man begynte i Dagbladet. Man måtte beherske de to p’ene: Portrett og petit. I tillegg måtte man kunne alt mulig annet. Stein viste seg å fylle alle kvalifikasjoner. Sitt hittil største portrett tegnet han i sin første bok, «Sylvia Brustad - i partiets tjeneste». Er mer på vei?

Nå har han også utgitt et utvalg petiter, «Aldri så galt at det ikke er en god historie». En hyllest til skråblikket, de tilsynelatende bagateller, og de vemodige minner, i blant fra Hønefoss. I øyeblikket lever sjangeren i «På kornet», på baksiden av avisen. Måtte den aldri dø. Når det gjelder Stein, er en tredje p er kommet i tillegg: pensjon. Også den ser det ut til at Stein takler med glans.