KNOCK OUT: Jon Michelet har skutt blink med det første bindet i romanserien om en norsk sjømann under krigen.
Foto: Lars Eivind Bones
KNOCK OUT: Jon Michelet har skutt blink med det første bindet i romanserien om en norsk sjømann under krigen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Gammel sjømann danker ut sex-bok

Jon Michelet tar rotta på «Fifty Shades».

Jon Michelets store sjøroman fra krigen, «En sjøens helt: Skogsmatrosen», seiler videre oppover på bestselgerlisten.

Denne uka danker han ut to av tre «Fifty Shades»-bøker og tar 2. plassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.

Boka har fått strålende anmeldelser i norske aviser.

Fem opplag Boka har vært den mest solgte norske romanen fire uker på rad.  Forlaget Oktober har trykket fem opplag siden utgivelsen 31. oktober.

Det samlede opplaget er nå 45.000 eksemplarer. Den kritikerroste romanen gikk rett inn på bestselgerlisten etter bare noen dagers salg.

Førsteopplaget på 5000 eksemplarer ble utsolgt på en uke. Andreopplaget på 3000 eksemplarer ble utsolgt på tre dager. Rettigheter for utgivelse er allerede solgt til Danmark, til forlaget Republik.

Bind 2, «Skytteren», utkommer høsten 2013.

Sjømannen Michelet Forfatteren, Jon Michelet (f. 1944) var sjømann og bryggearbeider i unge år.

Han debuterte som forfatter i 1975 med romanen «Den drukner ei som henges skal», og har siden gitt ut en lang rekke bøker i mange sjangre, sist om 1970-årenes ulovlige politiske overvåking i «Mappa mi» (2011).

To ganger har han vunnet Rivertonprisen, og i 2009 ble han tildelt Statens stipend for eldre fortjente kunstnere. Enkelte av Michelets bøker er filmatisert, og han er oversatt til mange språk.