Gammel streiting slår tilbake

Er Microsoft blitt kult, nå?

TA DEN, APPLE: Panos Patay, Microsofts produktsjef for produktgruppene Surface og Lumia, utløste uvant «må ha»-begjær hos hardbarkede teknojournalister med selskapets nye Surface-produkter. Foto: AP/Scanpix
TA DEN, APPLE: Panos Patay, Microsofts produktsjef for produktgruppene Surface og Lumia, utløste uvant «må ha»-begjær hos hardbarkede teknojournalister med selskapets nye Surface-produkter. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gang, for lenge, lenge siden, tilbake i tidlig jernalder, var det den harde konkurransen og avgrunnsdype kulturkløften mellom Apple og Microsoft som et stykke på vei definerte og ga temperatur til utviklingen i it-industrien og informasjonssamfunnet.

Microsoft var den store, streite og kjedelige giganten med voldsom dominans i PC-markedet, Apple den kule og innovative underdogen som solgte overprisede Macintosh-maskiner til såkalt «kreative profesjonelle». En markedsandel på noen få, ynkelige prosent forhindret ikke Apple fra å ha selvtillit og arroganse nok til å kjøre egne reklamekampanjer som bare handlet om å drite ut PC-folket, og slik verve brukere til Mac-plattformen. PC-folket, på sin side, brød seg fint lite.

Dette var før sosiale medier, før mobilt internett, før iOS og Android, før mediekrise, annonseblokkering og trekampen mellom Facebook, Google  og Apple om kontroll med mediekonsum og annonseomsetning, før all mulig slags shit, egentlig. Likevel vakte det en viss oppsikt da Apple under sin produktlansering nylig inviterte representanter for Microsoft opp på scenen for å snakke om programvarepakken Office på iPad. Hæ, er ikke Microsoft fienden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.