DEBATT

Debatt: «Sound of Music»

Gammeldags? Sound of Music er ennå aktuell

Maria von Trapp - en virkelig historie.

GAMMELDAGS? Hvordan kan begivenheter som foregikk i Østerrike i tiden opp til den tyske anneksjon moderniseres, spør innsenderen. Familien Trapp flyktet til USA i 1938, men her er Maria von Trapp under et intervju i sitt tidligere hjem i Salzburg i 2008. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
GAMMELDAGS? Hvordan kan begivenheter som foregikk i Østerrike i tiden opp til den tyske anneksjon moderniseres, spør innsenderen. Familien Trapp flyktet til USA i 1938, men her er Maria von Trapp under et intervju i sitt tidligere hjem i Salzburg i 2008. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets anmelder mener at historien i «Sound of Music» er for gammeldags. Men hvordan kan begivenheter som foregikk i Østerrike i tiden opp til den tyske anneksjon moderniseres?

Man bør huske på at historien ikke er fiksjon, men fakta. Jeg synes historien er like så interessant som musikken, og den er dessverre fremdeles aktuell.

Maria von Trapp utga sine erindringer i «Vom Kloster zum Welterfolg» i 1952. Erindringene ble filmatisert i filmene «Die Trapp Familie» i 1956 og «Die Trapp Familie in Amerika» i 1958.

Den første filmen fra 1956, er nesten scene for scene en tro kopi av «The Sound of Music» fra 1959 (eller kanskje helst omvendt).

Den del av erindringene som handlet om vanskelighetene med å klare seg i et superkapitalistisk Amerika, som ikke hadde et støtteapparat for en barnerik flyktningfamilie, er av uransakelige årsaker aldri kommet i en amerikansk utgave.

De tyske Trappfilmene er neppe sett av mange utenfor Tyskland/Østerrike, men mens «The Sound of Music» ikke er så populær i Tyskland som i resten av verden, så er de tyske filmene en populær del av fjernsynsunderholdningen i romjulen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer