Gammelt «Medienytt»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg skal ikke slakte «Medienytt» fordi «Medienytt» slaktet Akersgata, selv om lysten i høyeste grad er til stede. Det er få yrkesgrupper som tar kritikk så dårlig som oss journalister. Det vet sikkert Live Stensholt og resten av redaksjonen i det nye programmet i NRK TO. Og de ville kanskje gjøre det klart at de er i gang med et kritisk og selvkritisk søkelys mot presse og kringkasting fra første innslag. Mer kritisk enn dokumentert, og dessverre ganske forutsigbart. Som seminarer i presseetikk der kulturskribentene hever stemme og øyenbryn mot de unge kriminalreporterne. De som ifølge alle myter går over lik når det skjer mord eller store ulykker.

Psykiatri

Det var et nødvendig hjertesukk fra en av besetningen om bord på «Sleipner», da Mette Jensen fortalte om hvordan hun hadde opplevd pressen etter tragedien. Men hjertesukket var ikke tilstrekkelig til den anklagen programmet reiste mot reporternes oppførsel under og etter ulykken. Det ble bare en gjentakelse av myten om journalister som gribber. Uten et eneste eksempel på overtramp. Riktignok underbygd av en spørreundersøkelse foretatt av krisepsykiatere. Men de har i alle år sett det som en hovedsak å hindre at noen som har vært utsatt for noe som helst, skal snakke med journalister. Så det var kanskje ikke så dumt å hente inn lederen av Norsk Journalistlag, Olav Njaastad, for å diskutere medlemmenes oppførsel. NJ tilbød jo reportere som hadde vært på åstedet for togulykken på Åsta, krisehjelp. Så feilfrie er vi ikke. Verken som individer eller organisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer