FRAMDELES POPULÆR: Popstjerna Psy er den første til å bikke to milliarder visninger på YouTube. Foto: Tatyana Makeyeva / Reuters / NTB Scanpix
FRAMDELES POPULÆR: Popstjerna Psy er den første til å bikke to milliarder visninger på YouTube. Foto: Tatyana Makeyeva / Reuters / NTB ScanpixVis mer

«Gangnam»-Psy setter YouTube-rekord

Første video som når to milliarder visninger.

(Dagbladet): Sørkoreanske Psy fikk hele verden til å både synge og danse «Gangnam Style» da låta med samme navn ble en gedigen hit i 2012.

To år seinere kan det synes som om folk fremdeles ikke får nok av låta.

2,000,801,625 visninger
Musikkvideoen er den aller første videoen som når svimlende to milliarder visninger på YouTube.

Til sammenlikning er det totalt cirka tre milliarder internettbrukere i verden. 

Psy, som egentlig heter Park Jae-sang, trenger ikke bekymre seg for å bli tatt igjen med det første.

Den eneste som er i nærheten av å puste ham i nakken er Justin Bieber, hvis musikkvideo «Baby» er sett én milliard ganger.

Norges hitbidrag, Ylvis-brødrenes «The Fox», er sett 415 millioner ganger. 

Uventet suksess
I et intervju med Wall Street Journal har tobarnsfaren tidligere fortalt at han slett ikke forutså at «Gangnam Style» skulle bli så populær.

- Jeg håper selvfølgelig at folk skal like musikken min hver gang jeg skriver en låt. Men siden jeg alltid har vært en sanger for det lokale markedet, hadde det ikke slått meg at folk i andre land skulle like musikken min. Jeg hadde ikke en gang internasjonale fans. Da jeg skrev låta, tenkte jeg på én ting - å lage en morsom låt, fortalte han. 

I musikkvideoen blir det danset en svært karakteristisk dans, noe som har fått en stor del av æren for sangens popularitet.