GOD TONE: Her hilser sør-koreanske Psy på president Obama etter å ha opptrådt på den årlige julekonserten «Christmas in Washington». Foto: Stella pictures
GOD TONE: Her hilser sør-koreanske Psy på president Obama etter å ha opptrådt på den årlige julekonserten «Christmas in Washington». Foto: Stella picturesVis mer

Gangnam-Psy spilte for Obama

Til tross for at han tidligere har oppfordret til drap på amerikanere.

(Dagbladet): Den årlige julekonserten «Christmas in Washington» ble avholdt i går, med president Obama og hans familie som prominente gjester.

På scenen sto blant annet den sørkoreanske rapperen Park Jae-sang, bedre kjent som Psy, som det nylig ble kjent har kommet med anti-amerikanske oppfordringer under flere protestkonserter mot USA i 2002 og 2004.

- Drep dem sakte Ifølge The Hollywood Reporter skal han under en konsert i Sør-Korea i 2002 ha rappet tekstlinjene; «drep de jævla Yankeene som har torturert Irakiske fanger, drep de jævla Yankeene som beordret dem til å torturere, drep deres døtre, mødre, svigerdøtre og fedre. Drep dem alle sakte og smertefullt.»

Denne opptredenen skal ha vært en motreaksjon på en hendelse der to koreanske skolejenter ble overkjørt og drept av et amerikansk militært kjæretøy. Under konserten skal Psy ha løftet en etterligning av en amerikansk militærtanks over hodet, for så å knuse det i bakken.

På fredag kom den sørkoreanske rapperen med en offentlig beklagelse.

- Selv om jeg er takknemlig for den friheten vi har til å uttrykke oss, så har jeg lært at der er grenser for hva som er akseptabelt. Jeg beklager sterkt hvordan disse tekstene kan tolkes og jeg vil alltid være lei for den smerten jeg kan ha forårsaket med disse ordene, skal rapperen ha skrevet ifølge ABC News.

Røde paljetter Under gårsdagens julekonsert kom Psy ut på scenen i et helrødt antrekk med en glitrende rød paljettoverdel, og fremførte Youtube-hiten «Gangnam Style» med sine bakgrunnsdansere, som alle hadde reinsdyrhorn på hodet.

Psy har blitt en internasjonal snakkis etter at låten Gangnam Style ble oppdaget på Youtube. Nylig gikk låta forbi Justin Biebers storhit «Baby» og er nå den mest sette videoen på Youtube noensinne. I skrivende stund er videoen sett svimlende 924 412 541 ganger.

Andre artister som opptrådte på veldedighetskonserten var Diana Ross, Demi Lovato og American Idol-vinneren Scotty McCreery.

Skaper julestemning Obama skal ha sagt om konserten at det er en god mulighet til å komme i julestemning, spre glede og synge med til artister som synger bedre enn en selv.

- Julen er tiden til å tenke på hvor heldige vi er på så mange måter, og dele med de som ikke er like velsignet, som de på sykehus og de som kjemper i en krig langt hjemmefra, skal president Obama ha uttalt.   

Konserten er et årlig arrangement som holdes til inntekt for «Childrens National Medical Center», og president Obama skal ha overrekket en kurv med bøker til fire tidligere pasienter ved senteret under arrangementet.

Han hadde også med seg sin kone Michelle og deres to døtre Sasha og Malia.