«Gangnam Style»-artist avhørt etter sexskandale

Omfattende oppvask preger den sørkoreanske musikkbransjen etter avsløringer om prostitusjon, dop og bestikkelser. Artisten Psy er den siste til å bli involvert i skandalene.

OPPAN GANGNAM STYLE: «Gangnam Style» var en landeplage. Nå er mannen bak avhørt i forbindelse med en omfattende skandale i den sørkoreanske musikkbransjen. Foto: NTB Scanpix
OPPAN GANGNAM STYLE: «Gangnam Style» var en landeplage. Nå er mannen bak avhørt i forbindelse med en omfattende skandale i den sørkoreanske musikkbransjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Park Jae-sang, bedre kjent under artistnavnet Psy, ble verdensstjerne over natta med låta «Gangnam Style» i 2012. Sangen og den tilhørende dansen ble raskt et fenomen over hele verden.

Nå er han den siste i en rekke sørkoreanske artister som har blitt avhørt i forbindelse med en omfattende skandale som angivelig involverer både dop, prostitusjon og bestikkelser. Dette melder blant annet The Hollywood Reporter.

Artisten ble avhørt som et vitne, og er ikke selv mistenkt.

Oppvasken i K-pop-industrien (samlebetegnelse for koreansk populærmusikk, red.anm.) startet da sangeren Lee Seung-hyun, bedre kjent under artistnavnet Seungri, ble anmeldt for å ha ledet en prostitusjonsring fra en populær koreansk nattklubb.

Ifølge The Guardian står Seungri anklaget for å ha forsynt utenlandske investorer med prostituerte via utesteder i Gangnam-distriktet i den sørkoreanske hovedstaden. Nå risikerer han flere års fengsel. I mars annonserte han at han legger musikkarrieren på hylla.

Det samme gjorde sangeren Jung Joon-young, etter at han samme måned tilsto å ha snikfilmet sex med flere kvinner, og delt videoene på nettet.

Skal ha hyret prostituerte

27. mai avslørte det sørkoreanske nyhetsprogrammet «Straight» at Yang Hyunh-suk, grunnleggeren av selskapet YG Entertainment, angivelig hadde hyret prostituerte for utenlandske investorer etter en forretningsmiddag i 2014.

Yang er allerede under etterforskning mistenkt for skattesvindel, politibestikkelser og for å ha dekket over rusmisbruk i det populære boybandet iKON, ifølge The Independent.

Den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in har tatt til orde for en omfattende etterforskning, og skattemyndighetene gransker nå mer enn et titall utesteder i den sørkoreanske hovedstaden.

Psy var tilknyttet YG Entertainment i åtte år, fram til mai 2018, og skal ha vært til stede under middagen. Han benekter å ha kjennskap til at noe ulovlig skal ha foregått.

Etterlyst forretningsmann

Til stede var også den malaysiske forretningsmannen Jho Low. Low er etterlyst i Malaysia, Singapore og USA for omfattende korrupsjonsanklager. Han er også kjent for å arrangere utsvevende luksusfester der Psy har deltatt sammen med amerikanske kjendiser som Paris Hilton og Leonardo DiCaprio.

Etter avsløringen postet Psy selv om middagen på sin Instagram-konto.

- Jho Low er absolutt min venn, skriver han, ifølge The Hollywood Reporter.

Videre forteller han at det var han som introduserte Low for Yang. Han hevder imidlertid at han dro tidlig fra middagen, sammen med Yang.

Håper sannheten kommer fram

Psy avhøres som vitne i saken mot Yang. Yang nekter for alle anklagene.

14. juni tok Yang imidlertid avgjørelsen om å gå av som direktør for YG Entertainment. Han sier årsaken er at han ikke vil skade selskapets rykte ytterligere.

- I 23 år har jeg viet livet mitt til dette selskapet. Nå må jeg forlate det. Jeg håper av hele mitt hjerte at YG snart kan oppnå stabilitet igjen. Ikke minst håper jeg at sannheten bak alle ryktene, og det som står om oss i media, vil komme fram, skriver han i en uttalelse ifølge musikkmagasinet NME.