Gangster vil ha hjelp fra rap-stjerner

Vil be Diddy og Jay-Z om støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den kjente Queens-gangsteren Kenneth «Supreme» McGriff er en av de mest omdiskuterte skikkelsene i amerikansk hip hop for tiden.

Han har tidligere vært etterforsket for å ha planlagt å drepe 50 Cent og for å ha vært involvert i mordet på Jam Master Jay.

Nå står McGriff tiltalt for mord, svindel og narkosalg. Og han vil ha rapstjernene Jay-Z og Diddy til å finansiere et ordentlig forsvar.

- Spør etter deg

Det kommer fram i nylig offentliggjorte utskrifter av telefonsamtaler McGriff har hatt med sjefen for plateselskapet Murder Inc., Christopher «Chris Gotti» Lorenzo.

Ifølge The Smoking Gun skal Gotti ha stilt seg positiv til at Jay-Z og Diddy ville bidra, i en telefonsamtale 7. mars i år.

- De spør etter deg når jeg ser dem. Jeg så Jay og Puff på samme kveld, og begge spurte etter deg, skal Gotti ha svart.

Pengene McGriff ville ha, skulle øremerkes til en privat etterforsker som skulle hjelpe til med å få ham frikjent.

SKULLE BLI BEDT OM STØTTE: Beyoncé Knowles\' kjæreste Jay-Z. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SKULLE BLI BEDT OM STØTTE: Beyoncé Knowles\' kjæreste Jay-Z. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Men om Jay-Z og Diddy vil bidra over bordet, er nok heller tvilsomt. Jay-Z er relativt nyansatt som en av toppsjefene i Def Jam, og var sist i nyhetene da han snuste på å kjøpe fotballklubben Arsenal.

Diddy er en av USAs mest respekterte forretningsmenn, og blant de aller rikeste unge amerikanerne. Han vil trolig også være forsiktig med å skitne til ryktet sitt ved å hjelpe McGriff.

Risikerer dødsstraff

Konflikten mellom 50 Cent og McGriff er komplisert, og har røtter til rapperens fortid som doplanger i Queens.

I 2003 gjennomførte politiet en razzia i Murder Inc. sine lokaler, på jakt etter spor som kunne bevise at McGriff hadde bidratt i finansieringen av plateselskapet.

Båndene mellom McGriff og Murder Inc. er blant årsakene til at 50 Cent har gått så knallhardt ut mot de fleste artistene som blir utgitt av selskapet, særlig Ja Rule.

McGriff risikerer dødsstraff hvis han blir dømt. Christopher «Chris Gotti» Lorenzo og Murder Inc. står tiltalt for hvitvasking i en sak som starter 24. oktober.

Sjekk The Smoking Guns utskrifter:


• Samtale 7. mars

• Samtale 21. mars

TILTALT: Irv Gotti og plateselskapet Murder Inc. står tiltalt for hvitvasking. Politiet mistenker blant annet at selskapet er finansiert via narkopenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer