Gangstere i gospelmiljø

Klassisk britisk krimkomedie omplassert til amerikansk sørstatskultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FILM: Nyinnspillinger av filmklassikere er risky business. Enten det gjelder forsøk på å skvise mer penger ut av «Motorsagmassakren» eller å vampe opp «The Stepford Wives», vil det alltid finnes kritikere som genierklærer originalen og kaller nytapningen unødvendig.

Merkevare

Coen-brødrenes nye versjon av «The Ladykillers» møtte uvanlig lite entusiasme da den ble vist i hovedkonkurransen under årets Cannes-festival; men så har de også tatt for seg en elsket britisk komedie, laget i 1955 i de legendariske Ealing-studioene, med selveste Alec Guinness, Peter Sellers og Herbert Lom på rollelista.

Selv om Tom Hanks spiller hovedrollen i nyversjonen, er det snakk om å hoppe etter Wirkola.

Men Joel og Ethan Coen er kjent for å sette sitt umiskjennelige fingeravtrykk på alt de er borti. En litt vridd humor, et øre for amerikanske dialekter og folklore, en passe dose utenomsnakk - det er blandingen som har gjort Coen-navnet til en særegen merkevare i amerikansk film. Filmer som «Fargo», «Raising Arizona», «The Big Lebowski», «Intolerable Cruelty» og ikke minst «O Brother, Where Art Thou?» preges av affinitet for det rotekte amerikanske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.