Gangstere myrder Seinfeld-bie

Rasket med seg flest millioner.

(Dagbladet.no): De er to fullstendig ulike filmer - Ridley Scotts «American Gangster» er svært voldelig, varer i over to og en halv time og har markedsført seg mot et urbant publikum.

«Bee Movie» er derimot en animasjonsfilm som retter seg mot familier, og som bare varer i halvannen time.

Men når regnskapet skal gjøres opp, er det førstnevnte som spilte inn mest penger i USA i helgen. Godt hjulpet av to Oscar-vinnere i hovedrollene (Denzel Washington og Russell Crowe) og gode kritikker, spilte den inn drøyt 250 millioner kroner.

«Bee Movie» - filmen som Jerry Seinfeld har co-produsert, vært med å skrive og spiller hovedrollen i - spilte inn 210 millioner kroner.

«American Gangster» har vært i utvikling i en årrekke, og filmen forteller historien om Harlem-dopkongen Frank Lucas (Washington) og politimannen (Crowe) som forsøker å knuse imperiet hans.

- Ingen ga opp prosjektet, og det er svært tilfredsstillende å se at det lønte seg. Vi visste vi hadde utfordringer; «Bee Movie» kom til å bli svær, vår film hadde høyeste aldersgrense og varer i to timer og 40 minutter. Men vi visste også at folk ventet på denne, sier Nikki Rocco fra Universal Pictures til USA Today.

Filmen gjorde det spesielt godt i de store byene, og hos afroamerikanske billettkjøpere. Tre hip hop-personligheter - Common, RZA og T.I. - spiller i filmen, og «American Gangster» har også inspirert Jay-Z nyeste album.

«American Gangster» har norgespremiere 23. november, mens «Bee Movie» kommer på kino her til lands 2. juledag.