Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ganske fett

Alex er tilbake på skjermen, enda mer selvnytersk, spradende og hårny enn noensinne. Med babes, fete biler og Elvis er han tidvis i sitt ess. Men selv med kong Harald som bifigur klarte ikke krimserien «Harry Peru» å gi Alex det nødvendige løftet på tampen av gårsdagens premiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARK1, som Alex så overlegent kaller statskanalen når han er på, lovte at «Harry Peru» skulle være en «voldelig krimserie» med Albert Nordengen, Frode Kyvåg og Steinar Albrigtsen i noen av rollene. Den første episoden var bare helt passe. Harry var harry, han, men her var altfor lite vold og æksjon til at man bryr seg særlig om hva som skjer videre.

For i likhet med alt Alex har gjort på tv tidligere, synes også Roséns nye torsdagsshow på NRK1 å være en ujevn affære. Alex har heller ikke denne gangen tatt nevneverdig regi, og rett som det er famler han i sine forsøk på å underholde.

For en som var til stede på Alex' turnéåpning i Trondheim for en snau måned siden, er det likevel påfallende å se hvor mye mer konfortabel Alex er som tv-entertainer enn som konsertartist. Tv er Alex' medium.

I går koste han seg fært i sitt nye glamorøse tv-studio, med brunstgliset på plass, hvitkledde fjortisdamer som publikum og et passe vekslende og meningsløst innhold. Alex slenger ut kjekkasmeldinger, koser litt med damene, tar en trall og lager rånete humor-tv for den seergenerasjonen som ikke surver over manglende mening i «den nye tv-humoren» . Vi ser allerede fram til framtidige leserinnlegg i Aftenposten om den umoralske matsløsingen Alex' burgerkaste-konkurranse representerer.

- Det er lite fett'a, snøftet Alex da han innledet showet i går.

Det er ganske fett, sier jeg etter premieren.

KJEKKAS: Alex koste seg i sitt glamorøse tv-studio, men famler og mangler regi.