Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Går av som redaktør

Hege Duckert vil skrive kommentarer.

(Dagbladet.no): Hege Duckert (46) går av som kulturredaktør i Dagbladet etter seks år i stillingen og totalt tolv år som redaktør i avisa. Duckert blir nå Dagbladets kulturkommentator.

- En god stund har jeg ønsket å ha en litt friere stilling og mer tid til å skrive, sier Duckert til Dagbladet.no.

Jane Throndsen (38) blir kultur- og magasinredaktør, en stilling som i form minner om den Duckert hadde under sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen. Throndsen er i dag redaktør for Magasinet og konstituert redaktør for alle magasinbilagene i Dagbladet.

Vemodig å gå av

- Jeg vet at det er en utrolig morsom og utfordrende jobb, men samtidig er den krevende og gir lite rom for å skrive, noe jeg en god stund nå har ønsket å kunne gjøre mer av, sier Duckert.

- Synes du det er vemodig å tre av?

- Akkurat nå synes jeg det. Jeg mener jo at det å være kulturredaktør i Dagbladet er en av de stiligste jobbene i verden, men samtidig er dette noe jeg har tenkt på lenge. Jeg føler at jeg har fått gjort mye av det jeg hadde satt meg fore da jeg tok stillingen, og da er det enklere å gå videre, sier Duckert og legger til:

- Jeg tror det er lurt for ethvert menneske å innimellom endre posisjon.

LEDERKABAL: Hege Duckert (til venstre) går av som kulturredaktør og blir kommentator i Dagbladet. Jane Throndsen er ny kultur- og magasinredaktør, og Lars Helle ny etikkredaktør. Foto: DAGBLADET/SCANPIX
LEDERKABAL: Hege Duckert (til venstre) går av som kulturredaktør og blir kommentator i Dagbladet. Jane Throndsen er ny kultur- og magasinredaktør, og Lars Helle ny etikkredaktør. Foto: DAGBLADET/SCANPIX Vis mer

Ny etikkredaktør

Lars Helle (45) har fått den nyopprettede stillingen som etikkredaktør. Han har i dag magasinjobben som Throndsen er konstituert i, men har hatt permisjon for å jobbe med flytte- og omstillingsprosesser i Dagbladet, som til sommeren forlater Akersgata og etablerer seg i nye lokaler på Havnelageret i Oslo.

Med dagens ansettelser begynner redaktørkabalen i Dagbladet å falle på plass for sjefredaktør Anne Aasheim. Stillingene som nettredaktør, desksjef og avdelingsledere innenfor nyhetsområdet blir tilsatt de nærmeste dagene.

- Det er bra at organisasjonen nå faller på plass og jeg er glad for at flotte lederskikkelser som Throndsen og Helle tar fatt på to nye krevende redaktørjobber, sier sjefredaktør Anne Aasheim som også understreker at hun er takknemlig for at Hege Duckert fortsetter å være en markant kulturprofil i Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media