Anmeldelse: Van Morrison - «Latest Record Project Volume 1»

Går «Charter-Svein» i næringa

28 låter fra en overproduktiv Van kunne vært skrellet ned til et bra enkeltalbum.

SINT MANN MED SAKSOFON: Van Morrison har hatt (for) god tid under lockdown, som han mener er helt unødvendig, og har skrevet over 50 nye låter. 28 av dem utgjør «Latest Record Project Volume 1», som er tilgjengelig fra i morgen. Foto: Bradley Quinn
SINT MANN MED SAKSOFON: Van Morrison har hatt (for) god tid under lockdown, som han mener er helt unødvendig, og har skrevet over 50 nye låter. 28 av dem utgjør «Latest Record Project Volume 1», som er tilgjengelig fra i morgen. Foto: Bradley Quinn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: «Har du mitt nyeste plateprosjekt?» spør Van Morrison (75) gjentatte ganger i første spor på albumet med den ikke veldig oppfinnsomme tittelen «Latest Record Project Volume 1». Sangen er en vits, men du kan kanskje tillate deg det når du har 27 andre sanger å by på.

Innelåst

I likhet med sine kolleger har Van The Man vært forhindret fra å turnere. I stedet har han brukt tida på å lage materiale til sitt 42. album. Ideer er prøvd ut på piano, saksofon eller gitar og blitt til nye sanger. Mange sanger. Han har skrevet over 50, så et dobbeltalbum til ligger i folden. Uff, da.

«Jeg ville gå bort fra å lage de samme gamle sangene om og om igjen», sier Morrison og omtaler seg sjøl i tredjeperson: «Denne fyren har skrevet 500 låter, kanskje flere, så hallo. Hvorfor fortsetter du å kjøre de samme ti? Jeg prøver å komme ut av boksen.»

Gammelt merke

Han lykkes ikke med det, for musikalsk vil jeg påstå at dette er Van Morrison av gammelt merke, en artist som gjentar seg sjøl - bortsett fra at noen av låtene har relevans til den situasjonen vi har vært i de siste 14 månedene. Et eksempel er «Deadbeat Saturday Night». Van ga for øvrig ut flere anti lockdown-sanger i fjor som ikke er med på albumet, en av dem var «No More Lockdown» og en annen «Stand And Deliver» med Eric Clapton. Han går Charter-Svein i næringa og protesterer mot det han mener var en totalt unødvendig lockdown - ikke uten kontroverser hjemme i Nord-Irland. Anti munnbind er han også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer