Går for Emmy

Anneke von der Lippe er sprudlende glad for at hun i går ble nominert til den høyttravende tv-prisen Emmy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren håper regissør-ektemannen Morten Cranner slår følge ned den røde løperen i New York neste måned.

-  Det er utrolig gøy å være med i priskampen! Anneke von der Lippe er første norske skuespiller i det celebre Emmy-selskapet, og nyheten ble i går feiret sammen med familien på Bygdøy i Oslo.

-  Jeg griller med familien, betrakter solnedgangen og har det veldig, veldig bra nå, forteller Anneke. Snart skåler hun i sjampanje og forbereder seg på rød løper og glamour i New York.

Det er hovedrollen i NRK-serien «Ved kongens bord» som har gitt Anneke von der Lippe nominasjonen som beste skuespiller i en dramaserie.

Von der Lippe spiller Tove Steen, som på kort varsel overtar som helseminister etter at forgjengeren faller død om på tjenestereise.

Helseminister

«Annekes triumf», skrev Dagbladets anmelder om serien, hvor seerne kunne følge Annekes helseminister gjennom et rått politisk spill med store utfordringer, både profesjonelt og på hjemmebane. Steen må etter hvert hanskes med illojale medarbeidere, kritiske medier, utroskap og drap.

Det var NRKs dramasjef Hans Rossiné som overbrakte den gledelige nyheten.

-  Jeg ble svært overrasket. Som skuespiller i Norge er ikke Emmy-nominasjoner det du tenker aller mest på, sier von der Lippe.

Hun har ikke rukket å spekulere over egne sjanser i priskampen.

-  Nei, foreløpig svever jeg bare veldig høyt og har ikke rukket å tenke over vinnersjansene. Jeg vet at konkurrentene mine er fra Kina, Brasil og Storbritannia, men bortsett fra det aner jeg ingenting om dem.

Forbigått hjemme

Hans Rossiné har tidligere uttalt seg svært kritisk til at Anneke og «Ved kongens bord» ble forbigått ved utdelingen av Amanda-prisen. Utelatelsen skapte stor debatt.

-  Det føles ekstra bra å konkurrere om Emmy når prisutdelerne her hjemme overså oss. Det er vanskelig for meg å si hva som førte til at jeg ble nominert, men det er en enorm anerkjennelse, understreker von der Lippe.

Emmy-prisene deles ut 21. november. Over 500 dommere verden over har vært involvert i nominasjonsprosessen.

Fikk tips fra Horn

-  Kan dette være første skritt på veien mot en internasjonal karriere?

-  Jeg har overhodet ikke tenkt i de baner. Men kanskje jeg i alle fall burde få meg en agent ekstra, undrer von der Lippe leende.

Da hun forberedte rollen som helseminister Steen, fikk hun mange råd og tips fra tidligere kulturminister Ellen Horn. Det blir imidlertid ikke Horn som følger Anneke opp den røde løperen i New York.

-  He-he, nei. Det blir forhåpentligvis mannen min som blir med til USA, avslutter Anneke von der Lippe.

FEIRER: Skuespiller Anneke von der Lippe har grunn til å feire med et glass rødvin. 21. november setter hun

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer