Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Går for filmgull

VENEZIA (Dagbladet): Christina Ricci og Cate Blanchett er hardt prøvede venninner i Sally Potters førkrigsdrama «The Man Who Cried», som konkurrerer om Gulløven i Venezia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnny Depp forfører som vanlig, men på filmfestivalen i Venezia har han ikke vist seg. - Jeg tok sangtimer for at det skulle se ekte ut, men stemmen min er dubbet, forsikrer Christina Ricci (20). Hun spiller hovedrollen som sangeren Suzie, en russisk jøde som flykter via England og Frankrike til USA. Ricci stiller opp i Venezia med kortklippet og honningbleket hår, helt ulik sitt ellers så mørke og dystre image. Den unge skuespilleren har i sommer co-produsert og spilt hovedrollen i norske Erik Skjoldbjærgs Hollywood-film, «Prozac Nation». Ricci valgte nordmannen etter å ha sett «Insomnia».

Svettet forgjeves

- Lola er en som alltid overlever, sier Cate Blanchett (31) om sin russiske rollefigur, en kabaretdanser og lykkejeger som har flyktet fra fattigdommen i Moskva. - Lola er et menneske som bryr seg mer om hva slags klær og sminke hun har på seg enn hva hun sier. Jeg tok ballettimer for å forberede meg til rollen. Så jeg er litt skuffet over at piruettene mine ble klippet bort, ler den australske skuespilleren, som ble Oscar-nominert for «Elizabeth» i fjor. Sist så vi henne i suksessen «Den talentfulle Mr. Ripley».

Depp forfører

«The Man Who Cried» handler om jøde- og sigøynerforfølgelsen før og under andre verdenskrig. Handlingen topper seg i Paris, der en rekke skjebner veves sammen. Johnny Depp - som ikke har vist seg på festivalen selv om han er med i to filmer - spiller sigøyneren som forfører Suzie. Depp og Ricci spilte også sammen i «Sleepy Hollow». John Turturro er italiensk operasanger, Harry Dean Stanton impresario. Musikken spiller også denne gangen en av hovedrollene i Sally Potters film. Opera-arier, sigøynermusikk og tradisjonelle jødiske sanger driver fortellingen fram. Den engelske regissøren deltok også i Venezia med «Tango Lesson».