Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Slender Man»

Går hardt ut mot skrekkfilm om fenomenet som inspirerte datteren (12) til å knivstikke venninne

Faren mener Sony prøver å tjene penger på en tragedie.

TRAILER: 18. mai har skrekkfilmen om nettfenomenet «Slender Man» norgespremiere. Video: Sony Pictures EntertainmentVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I delstaten Wisconsin skjedde det i 2014 et drapsforsøk som ga hele USA frysninger på ryggen. To tolv år gamle jenter lokket sin jevngamle klassevenninne inn i et skogholt, og stakk henne 19 ganger med en kjøkkenkniv.

Offeret overlevde med et nødskrik, og klarte å slepe seg til en bilvei i nærheten, der hun ble funnet av en syklist.

Da politiet spurte de to jentene om motivet for det brutale angrepet, forklarte de at «Slender Man» hadde befalt dem å gjøre det.

«Slender Man» beskrives som en ansiktsløs, dresskledd, høyreist og overnaturlig skikkelse, og utviklet seg til å bli et internettfenomen etter at han for første gang dukket opp på en komi-skrekkside i 2009.

Kinofilm på vei

I mai kommer filmen «Slender Man», som bygger på myten om horrorskikkelsen med de unaturlig lange armene.

Mens skrekkfilm-fans gleder seg, er faren til en av de to jentene som sto bak drapsforsøket i 2014 av en annen oppfatning.

I et intervju med Associated Press (AP), gjengitt av blant andre Hollywood Reporter, går faren hardt ut mot filmens produsent Sony Pictures, som han mener forsøker å kapitalisere på en tragedie.

- Det er absurd at de ønsker å lage en film som dette, sier faren til AP.

- Ekstremt usmakelig

- Jeg er ikke overrasket, men etter min mening er det ekstremt usmakelig. Alt vi gjør er å forlenge smerten som alle tre av disse familiene har gått gjennom, sier faren videre.

Sony Pictures har ikke besvart Hollywood Reporters henvendelser om kritikken fra faren.

Selv om den kommende filmen er bygget rundt myten om «Slender Man», ser det ikke ut til at filmen er direkte inspirert av hendelsen i Wisconsin i 2014.

Sony beskriver filmens handling slik på YouTube:

«I en liten by i Massachusetts utfører fire high school-jenter et ritual i et forsøk på å avkrefte myten om Slender Man. Når en av jentene forsvinner på mystisk vis, begynner de å mistenke at hun faktisk er hans siste offer.»​​​

HBO-dokumentar

I en dokumentarserie som kom ut i fjor, fortalte HBO historien om de to jentene som forsøkte å drepe klassevenninna si for å tilfredsstille «Slender Man».

Grøsserkrim-dokumentaren fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder, som mente at HBO lykkes i å danne «et komplekst, skremmende og dypt tragisk bilde av hva som fikk disse jentene til å gjøre det de gjorde».

SKREKKDOKUMENTAR: Internettkulturen rundt skrekkfiguren Slender Man kulminerte i at 12 år gamle Payton Leutner ble knivstukket 19 ganger av to venner. HBO forteller historien i en dokumentar som kom ut i 2017. Video: HBO Vis mer Vis mer

De to jentene er i dag 15 og 16 år gamle. 16-åringen ble i desember dømt til 25 år på psykiatrisk institusjon, mens 15-åringen får sin dom neste måned. Påtalemyndighetene legger opp til at jenta idømmes minst 40 år på psykiatrisk sykehus. Begge har erkjent seg skyldige i drapsforsøk, skriver USA Today.

Wisconsin-jentene er ikke de eneste som har oppgitt «Slender Man» som inspirasjon bak grusomme hendelser. I juni 2014 skal en tenåringsjente fra Ohio ha vært inspirert av fantasi-skapningen da hun knivstakk sin egen mor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!