Går i lufta

Svært eksplosiv og svært flat actionfilm.

Som en ekstremsportens John Wayne gyver Vin Diesel løs på furtne russiske terrorister.

Rett nok kaller de seg anarkister, som om slike i ren bitterhet over fordums urett skulle gi seg i kast med produksjon av biokjemiske våpen for å utslette verden. Dette liker ikke Vin, alias Xander Cage, alias X, som noe motvillig lar seg hyre av den amerikanske regjeringen for å gjøre noe med saken.

Han gjør det med biler, motorsykler, snøbrett, fra fallskjerm, i båt og i fly - ikke minst består «XXX» av eksplosjoner. Når det ikke smeller, hender det at Samuel L. Jackson i plettfri dress spaserer ut av en røyksky, eventuelt stiger ut av et fly, på vegne av selveste USA.

Det er altså Xs fabelaktige evner i ekstreme idrettsøvelser som gjør ham egnet til å redde kloden i denne dunderfilmen bestående av alskens stunts, gjerne akkompagnert av industrirock. Manus ble antakelig skrevet på 20 minutter, for lenger holder det ikke, og så utvidet til nær to timers action. Mangel på dramaturgi, samt en ytterst flau kvikkasdialog og dårlig spill, skaper ikke spenning. Det er snakk om et evinnelig bombardement av øyne og ører.