Går i strupen på Anders Giæver og Gard Michalsen etter PFU-fellelse

- Jeg vil oppfordre henne om å konsentrere seg om det vi ble felt for, sier Gard Michalsen, redaktør for Medier24. 

ANONYM PÅ TWITTER: Tidligere Dagens Næringsliv-journalist Mina Ghabel Lunde har innrømmet at hun har twitret fra den anonyme Twitter-kontoen @fruhjort. I går ble VG og Medier24 felt for brudd på Vær Varsom-plakaten for sin omtale av saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANONYM PÅ TWITTER: Tidligere Dagens Næringsliv-journalist Mina Ghabel Lunde har innrømmet at hun har twitret fra den anonyme Twitter-kontoen @fruhjort. I går ble VG og Medier24 felt for brudd på Vær Varsom-plakaten for sin omtale av saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I mine ti år som journalist har jeg aldri beveget meg i nærheten av å opptre slik overfor kilder som særlig Anders Giæver og Gard Michalsen har gjort i denne saken. Forsmådde bladfyker på hevntokt ser ikke særlig vakkert ut og bør bli gjenstand for en skikkelig selvransakelse, sier tidligere Dagens Næringslivs-journalist Mina Ghabel Lunde til Dagbladet.

I går ble det kjent at Pressens Faglige Utvalg felte Medier24 og VG for brudd på Vær Varsom-plakaten etter at bransjenettstedet Medier24 i juni skrev at Mina Ghabel Lunde hadde «rakket ned på kilder, sjefer og kollegaer» gjennom den anonyme Twitter-kontoen @fruhjort.

Ghabel Lunde innrømmet at hun hadde twitret fra kontoen, men mente medienes fremstilling av saken var feil, og klaget hele åtte medier inn til PFU.

Kritiserer Giæver og Michalsen

Ghabel Lunde retter spesielt kritikk mot VG-journalist Anders Giæver og Medier24-redaktør Gard Michalsen og mener dekningen av saken bærer preg av at mediefolk følte seg krenket.

VG-journalist Anders Giæver samarbeidet med Medier24 for å avsløre at det var Ghabel Lunde som sto bak kontoen. I tillegg til VG og Medier24 omtalte en rekke medier saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer