Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Går i svart onsdag?

Blir ikke journalister og ledelse enige, kan svarte TV 2-skjermer bli et faktum fra onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i lønnskonflikten i TV 2 møtes til mekling hos riksmeklingsmann Svein Longva klokka 10 i dag. Partene står faretruende langt fra hverandre og det skal ikke ha vært noen bevegelse forut for meklingen. De NJ-organiserte journalistene krever 28 000 kroner i lønnstillegg til alle. Ledelsens tilbud er på 12 000, slik Davy Wathne og hans kolleger ser det.

Dagen før mekling var stemningen opphetet. Leder av TV 2s streikekomité, Davy Wathne, mener TV 2-ledelsen nå prøver å sminke opp sitt eget tilbud ved å ta med i oppgjøret ansiennitetsopprykk som alle får, uavhengig av lønnsforhandlingene.

-  Ledelsen har tydelig behov for å få dette til å se litt penere ut, sier Wathne og advarer:-  Enten så godtar man at vi faktisk har en unik stå-på-kultur i TV 2, eller så godtar man det ikke. Taper vi lønnskampen er jeg stygt redd for at denne kulturen undergraves og forsvinner. Kanskje vi også skal begynne å følge ungene på fotballtrening og kose oss med rødvin hjemme hos kona? Det har det ikke vært mye av til nå.

Etter forhandlingsbruddet ble det tidlig i november meldt om plassoppsigelse for 320 ansatte; journalister og øvrige redaksjonelle medarbeidere. De forlater arbeidet dersom meklingen ikke fører fram innen midnatt.

Journalistenes krav innebærer en kostnad på noe over åtte millioner kroner. TV 2s eiere tok ut 260 millioner kroner i utbytte siste år.

Blant journalistene i TV 2 er det en utbredt oppfatning at styreformann Alf Hildrum har inntatt en klart lønnsbremsende rolle, også sammenliknet med direktør og sjefredaktør Kåre Valebrokk, som for kort tid siden sa 2006 vil bli et kostbart år for TV 2.

Ny sportskanal skal på lufta og fotballtilbudet skal forbedres. Samtidig skal en krevende digitalisering av kanalen gjennomføres. For å få til nysatsingene må entusiasmen blant medarbeiderne bevares, mener ansatte og tillitsvalgte. TV 2-ledelsen ville i går ikke kommentere journalistenes utsagn om at kravet på 28 000 blir stående.

 TV 2-KULTUR I FARE: -  Jeg er redd for at vi kan miste den unike stå-på-kulturen i TV 2, sier leder av streikekomiteen, Davy Wathne, her på jobb for TV 2 i Praha før kvalifiseringskampen mellom Norge og Tsjekkia 16. november. Foto: Hans Arne Vedlog
TV 2-KULTUR I FARE: - Jeg er redd for at vi kan miste den unike stå-på-kulturen i TV 2, sier leder av streikekomiteen, Davy Wathne, her på jobb for TV 2 i Praha før kvalifiseringskampen mellom Norge og Tsjekkia 16. november. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!