Går inn for rabattgrense

- Dette er en historisk dag, sier Hadia Tajik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har kulturminister Hadia Tajik lagt fram forslag til den mye omtalte bokloven.Pressekonferansen på Litteraturhuset startet klokka 12.15, og Tajiks tale ble mottatt med rungende applaus.

Tak på 50 prosent I forkant av pressekonferansen delte kulturdepartementet ut pressemeldinger. Nå kommer svaret som mange har ventet på:

Det innføres et rabatt-tak på 50 prosent. Dette er et øvre tak for rabatt i forhandlinger mellom leverandører og forhandler på 50 prosent. Dette taket skal gjelde for både e-bøker og vanlige bøker, og loven blir obligatorisk.

- Dette er en historisk dag. Vi gjør som store kulturnasjoner har gjort før oss. Vi løfter kulturen inn i lovverket, sier kulturminister Hadia Tajik på pressekonferansen og fortsetter:

- Det blir avanseregulering med tak. Loven gjelder for alle. Det blir like konkurransevikår for alle.

Kulturministeren sier at «ei bok er ei bok, uavhengig av plattform», og gir uttrykk for at hun er svært stolt i dag. Fastprisen, som gleder for nye bør, vil fortsatt gjelde til 1. mai året etter.

Bokloven har til hensikt å sikre like konkurransevilkår mellom aktørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer