- Går man inn for å finne én kvinne, lykkes man som regel med det. Med mindre man er lat

91 prosent menn på scenene for elektronisk musikk på Musikkfest Oslo.

MED KRITISK BOOKINGBLIKK: Musikkredaktør Karima Furuseth i NATT&DAG reagerer på at bookingene på de elektroniske scenene under Musikkfest Oslo består av 43 av 47 menn. Foto: Julia Kidder
MED KRITISK BOOKINGBLIKK: Musikkredaktør Karima Furuseth i NATT&DAG reagerer på at bookingene på de elektroniske scenene under Musikkfest Oslo består av 43 av 47 menn. Foto: Julia Kidder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis man beveger seg rundt i hovedstaden lørdag 4. juni, er det en stor sjanse for at man får med en eller annen form for musikk. 

Da er det Musikkfest Oslo, med konserter på byens utesteder fra formiddagen til sent på natt.

Og om man drar på en av utestedene for elektronisk musikk, Jaeger og Dattera til Hagen, er det 91 prosent sjanse for at musikken man hører framføres av menn. Bare 4 av 47 artister og DJs booket til disse utestedene er nemlig kvinner. Fire hos Dattera til Hagen, ingen hos Jaeger.

- Behøver ikke kvotere Det har fått musikkredaktør i NATT&DAG, Karima Andrea Furuseth, til å reagere.

- Å ende opp med et program totalt blottet for damer, avslører at en dødssynd er begått. Går man inn for å finne én kvinne, lykkes man som regel med det. Med mindre man er veldig lat. Nei, man behøver ikke kvotere inn kvinner. Hør: Ingen vil bli utdelt privilegier som følge av hvilket kjønn man er, men evnene man er i besittelse av. Heldigvis er det mange kvinner i Norge som er dyktige - kanskje like dyktige som menn(!) - at man slipper å kvotere. Å simpelthen utgå fra talent bør være grei skuring, eller? skriver Furuseth i en kommentar publisert hos NATT&DAG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer