Går «Medal of Honor» for langt?

Spillkamp mot Taliban vekker følelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Medal of Honor» nærmer seg lansering, skytespillet som EA nå har tatt fra en 2. verdenskrigsetting og i stedet lagt til 2000-tallet. Nå er det Midt-Østen — USA mot Taliban — og underliggende; the war on terror som er handlingen.

Eller det er nettopp det siste som EA stresser at det ikke er. Det er ikke et spill som skal tolkes for inngående, og «det handler om soldatene på bakken, ikke selve krigen», er mantraet fra utgiveren. «Medal of Honor» slippes i oktober, og allerede har flere medier fått prøvespille segmenter av spillet.

Historiedelen er det EA Los Angeles som står bak, mens det er svenske DICE (Battlefield) som er ansvarlige for flerspillerdelen. Og i denne spillmodusen blir du enten med i koalisjonsstyrkene — eller spiller som Taliban.

Eurogamers Dan Whitehead er en av dem som har prøvd «Medal of Honor» i online flerspiller, og han reagerte følelsesmessig da han gikk til angrep på motstanderen; Taliban. Spesielt sterkt ble det etter at broren til en venn av Whitehead nylig ble drept i Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer