DEBATT

Y-blokka

Går media maktens ærend?

Dagbladets Martine Aurdal legger sin kritiske sans til side i sitt forsvar for riving av Y-blokka.

IGNORERES: Profilerte kommentatorer ignorerer og dels latterliggjør argumenter for bevaring. Deres argumenter for riving av Y-blokka bygger, slik vi ser det, enten på misforståelser eller manglende logikk, skriver innsenderen. Onsdag ble det holdt nok en markering ved Y-blokka.
Foto: Naina Heln Jma / NTB scanpix
IGNORERES: Profilerte kommentatorer ignorerer og dels latterliggjør argumenter for bevaring. Deres argumenter for riving av Y-blokka bygger, slik vi ser det, enten på misforståelser eller manglende logikk, skriver innsenderen. Onsdag ble det holdt nok en markering ved Y-blokka. Foto: Naina Heln Jma / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et stadig større folkelig engasjement for bevaring, og en storm i sosiale medier synes ikke å påvirke kommentatorene. Det er noe som skurrer når både Dagbladets Martine Aurdal og Aftenpostens Andreas Slettholm synes å ha fått alle sine argumenter fra KMD og Statsbyggs informasjonsavdelinger.

De siste ukene har de profilerte kommentatorene hatt innlegg som ignorerer og dels latterliggjør de mange argumenter for bevaring. De framhever behovet for å komme videre i utbyggingen av regjeringskvartalet. Kommentatorenes argumenter for riving av Y-blokka bygger, slik vi ser det, enten på misforståelser eller manglende logikk. Det reflekteres ikke kritisk rundt det som til forveksling likner statsadministrasjonens egne argumenter.

Verken miljøaspektet, behovet for å bevare Y-blokka som en del av et minnemiljø, halveringen av regjeringskvartalets arealbehov, eller kunsten og arkitekturens betydelige kvaliteter, synes å ha noen betydning for disse journalistene.

Martine Aurdal gjengir i sin kronikk statens premiss om at alle departementer (unntatt Forsvarsdepartementet) skal samles i det nye regjeringskvartalet som et ubevegelig faktum. Hun burde ha avklart at romprogrammet er omtrent halvert siden rivingen av Y ble besluttet. Hun unnlater også å vise at planen har betydelig handlingsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer