Går minst 100 000 over takst

Vinneren av 71° nord får rekordmye å gi til veldedighet.

(Dagbladet.no):Vinneren av 71° nord, Eivind Antonsen Segtnan (22), har fått større suksess med bilauksjonen sin enn han kunne håpe på.

Da han vant konkurransen lovet han å selge bilen han vant - og gi pengene til skoleunger i Burkina Faso.

Nå er budene på bilen oppe i 450 000 kroner. Det er 100 000 mer enn verditakst.

- Det er råbra, veldig artig! Nå kan vi gi enda 100 barn tilbud om skoleplass. Her i Norge kunne jeg kanskje bygd en utedo. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Segtnan til Dagbladet.no.

- Skoleplass til 250

Den unge nordlendingen bestemte seg for å gi bort premien noen få dager etter at 71° nord var ferdig innspilt i juni. Han lette etter en veldedig organisasjon, og bestemte seg for PLAN Norge. Segtnan ringte organisasjonen og ba dem finne et prosjekt han kunne støtte.

- PLAN fant et prosjekt i Burkina Faso, en skole som trengte å bygges ut. På grunn av de pengene fra premien vil det bli skoleplass til 150 barn. Bare 36 prosent av barna i det fattige landet får anledning til å gå på skole. Her i Norge ville jeg hatt råd til å bygge en utedo for de samme pengene, sier Segtnan til Dagbladet.no.

I tillegg til skolebygget, vil pengene brukes til å bygge en brønn så befolkningen får rent vann.

Med den salgsprisen Segtnan ligger an til å få for bilen nå, får ytterligere 100 barn skoleplass.

Voldsom respons

Siden bilen, en Toyota RAV-4, ble lagt ut for salg på nettauksjonen QXL forrige fredag, har responsen vært enorm. 78 personer har bydd på den, og trafikken på nettsiden har nærmet seg rekord.

Nå står det igjen to bedrifter som byr over hverandre.

- Det ene firmaet er noen unge IT-gründere. De ringte meg, og fortalte at de hadde så mye overskudd at de ville gi noe til veldedige formål før jul. De syns dette var en god sak, og bød 100 000 over listepris, forteller Segtnan.

Nå er det IT-gründerne og et Stavanger-firma som byr over hverandre. Akkurat nå ligger budet på 452 000 kroner.

Auksjonen avsluttes i kveld klokken 22.30.

REKORDHØY PRIS: Vinneren av 71° nord, Eivind Antonsen Segtnan, bestemte seg for å gi bort premien til et veldedig formål. Nå får han rekordhøy pris for bilen han vant.
- RÅBRA! Segtnan er veldig glad, spesielt siden det nå ser ut til at 100 flere barn får skoleplass i Burkina Faso.