Går mot sommerrekord på kino

Vi trekker inn i mørket.

For tredje sommer på rad ligger det an til besøksrekord på landets kinoer.

Per mandag denne uken var besøket 24 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor, og hittil i sommer er det solgt cirka 800.000 flere kinobilletter sammenlignet med fjorårets sommer, skriver Dagens Næringsliv.

— Jeg skal ikke ta munnen for full, men det ligger an til å bli det beste sommerbesøkstallet i nyere tid, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Langballe viser til at sommeren er blitt en bedre kinotid enn tidligere. Hollywood har noen av sine største premierer på sommeren.

— Når trenden nå viser at vi går mer og mer på kino om sommeren, er det synd at ikke flere norske filmer har premiere i dette tidsrommet. Det er ingen grunn til at norsk film ikke skal konkurrere med annen film også om sommeren, sier hun.

I slutten av neste uke blir det imidlertid sommerpremiere på én norsk film, «Snarveien». Hittil i år er det solgt 6,6 millioner kinobilletter, en økning på over 13 prosent. For norske filmer er økningen 10 prosent. Langballe tror økningen kan skyldes de økonomiske nedgangstidene.

— Det har ofte gitt høyere besøk på kino. Det vi har sett dette drøye halvåret her, kan være en konsekvens av at folk ønsker å gjøre noe hyggelig og sosialt, men kanskje ikke så dyre aktiviteter som tidligere, sier hun. (NTB)