Går rockeskolen

Mens resten av Idol-gjengen er på turne gjennom Norge, suger Mari Vestbø (18) til seg rockelærdom på Roskilde.

(Roskilde) Dagbladet: -  Min største drøm er å spille på Roskilde! Jeg håper jeg har fått det til om tre-fire år, gliser Mari Vestbø.

18-åringen, som var blant de ti finalistene i Idol, står i et kaos av teltduker, flukttoler, klesvask og tomme ølbokser. Sammen med tjue venner har hun bygd seg en ekte festivalcamp. Mari er på Roskilde for andre år på rad. Først og fremst for å ha det gøy, men også for å suge til seg så mye rockelærdom så mulig.

For selv om hun var Idols rockealibi, er det her de virkelige rockerne boltrer seg i år. Foo Fighters, Audioslave, Green Day og Mew står på toppen av Maris konsertliste.-  Jeg blir så utrolig inspirert av å være her!

Musikk på ordentlig

Haugesundsjenta har karriereplanene klare. Først skal hun fullføre videregående skole, deretter flytter hun til Oslo for å begynne å jobbe med musikk på ordentlig,

-  Jeg var ikke fornøyd med noen av Idol-opptredene mine og vet at jeg kan bedre. Jeg har lyst til å gi ut en plate jeg kan være stolt av, med mine egne låter. Norge skal se at jeg er bra, slår hun fast.

Ole Evenrudes berømte på direkten -platetilbud står fortsatt ved lag. -  Ole og jeg har ikke snakket sammen på en stund, men han sa at jeg kan ta kontakt når jeg vil. Jeg satser på at det står ved lag også til neste år, sier Mari.

Mast hver dag i et år

I mellomtida konsentrerer hun seg om å øve med et profesjonelt band og synge for pønkrockgruppa Bikkjå. Hun har også begynt å skrive sine egne låter. Selv om det var litt vanskelig rett etter alt Idol-kjøret.

-  Etter Idol hadde jeg mange tanker i hodet som jeg ikke fikk ut. Jeg hadde opplevd mye, og ingen rundt meg skjønte helt hva jeg snakket om. Derfor var det greit å snakke med de andre Idol-deltakerne. De skjønte de jo, sier Mari.

Hun er litt misunnelig på dem som fikk være med på Idol-turneen, det høres jo så morsomt ut. På den annen side, da hadde hun ikke fått dratt på Roskilde.

-  Jeg har mast om denne Roskilde-turen hver dag i et år. Nå håper vi at det skal bli tradisjon, sier Mari Vestbø.

ALT BRA: - Kan du si til mamma at jeg har det bra? Hun var litt nervøs, skjønner du. Mari Vestbø har dratt fram rockefoten på Roskilde-campen.