Går seg vill i labyrinten

Historisk drama med schwung og moderne thriller uten overbevisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Labyrinten» ligger an til å bli sommerens mest overprofilerte bok, og det er det egentlig ingen grunn til.

Tenk deg at Umberto Eco skulle skrevet en roman om Lara Croft, så skjønner du hvorfor gode intensjoner ender opp som et feilslått prosjekt.

Tohodet troll

Kate Mosse er en britisk litteraturkritiker, programleder og forfatter som har fått et internasjonalt gjennombrudd med sin tredje roman, «Labyrinten». Boka er et tohodet troll - det ene er en sterk og fargerik historisk fortelling fra Sør-Frankrike på 1200-tallet, det andre er en moderne, delvis overnaturlig thriller som prøver å bringe en mange hundre år gammel hemmelighet til en slags konklusjon.

Carcassonne er en gammel festningsby i dagens Languedoc i Frankrike. Men for 800 år siden het byen Carcassona, og området var ennå ikke en del av den franske kongens rike. Man var heller ikke helt tro mot kirken, siden andre sekter - blant andre de som kalles katarene - fikk lov til å utfolde seg mer eller mindre fritt, til pavekirkens stigende irritasjon.

Denne selvstendigheten førte til at paven forkynte hellig krig mot de vantro kristne i sør, og korstoget førte blant annet til at de nordfranske fyrstene kunne legge under seg store landområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer