FÅR KONKURRENT? Sony jobber med et nytt produkt som kan gå i strupen på iPad, skriver Wall Street Journal. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/Scanpix.
FÅR KONKURRENT? Sony jobber med et nytt produkt som kan gå i strupen på iPad, skriver Wall Street Journal. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/Scanpix.Vis mer

Går Sony i strupen på iPad?

Ryktene tiltar om super spillmaskin og smarttelefon.

||| Vi har tidligere skrevet om ryktene som dukket opp i forkant av sommerens E3. Da sa kilder fra spillutviklermiljøer at Sony jobber med en PSP 2 som ble omtalt som en «iPhone på stereoider».

Det ble samtidig sagt at denne nye konsollen med 99 prosents sikkerhet ikke kom til å bli vist på E3 i sommer, men det kan virke som om Sony har det travelt med å komme ut med ny hardware så fort som mulig.

For nå skriver pålitelige Wall Street Journal at selskapet er travelt i gang med utviklingen av ny hardware. I artikkelen omtales konsollen - eller konsollene - på en måte som gjør at man tenker på en iPad-konkurrent mer enn en ren PSP-oppfølger. Artikkelen hevder i tillegg at Sony endelig har tenkt å fusjonere en mobiltelefon med en bærbar spillkonsoll.

Har Sony bestemt seg for å ta opp konkurransen med Apple i stedet for å ta skalpen til Nintendo?

Wall Street Journal skriver at «Sony utvikler en bærbar innretning som deler karakteristikken til en håndholdt spillmaskin, e-bokleser og en bærbar computer». Dette har avisen fått vite fra det de selv omtaler som mennesker med kjennskap til dette produktet.

Samme avis skrev tidligere i år at Sony samarbeider med utviklere av 3G-teknologi med tanke på å lansere en PlayStation smart-telefon i tillegg til en iPad-konkurrent. Her skal du ha muligheten til å laste ned PlayStation-spill. Det blir i denne artikkelen fra mars i år hevdet at Sony Ericsson jobber med smart-telefonproduktet som det ryktes er under utvikling - mens det andre produktet er en iPad-utfordrer.

Sony har verken da eller nå, i lys av den ferske rapporten, kommentert disse ryktene. I stedet har de annonsert en rekke nye PSP-spill og endret strategi for de eksisterende PSP-modellene som er ute på markedet.

Da Sony la frem driftsresultatene, ble PSPgo den største syndebukken. Konsollen som ble lansert så sent som i fjor høst, gjør det nemlig ikke bra. 4 millioner færre PSP-modeller ble solgt i løpet av finansåret 2009 sammenlignet med året før. Dette inkluderer alle PSP-modellene som er lansert, men med en revitalisert PSP-konsoll på markedet hadde nok ikke Sony regnet med en nedgang i salget av spillmaskinen.

På E3 i juni avduket Nintendo sin nye storsatsning 3DS. Dette er en ny håndholdtkonsoll som serverer deg 3D-grafikk uten at du trenger briller. Konsollen sjarmerte stort og fikk nylig den aller gjeveste prisen fra Game Critics Awards som summerte opp nyhetene fra verdens største spillmesse. Også vi i PressFire lot oss begeistre da vi fikk teste Nintendo 3DS på E3. Geo, en japansk spillkjede, førte nylig opp en mystisk PSP-modell kalt PSP-4000 på sine lanseringslister - en konsoll som Geo hevder skal ut i løpet av året. Samme kjede hevder at 3DS blir lansert i løpet av året, noe Nintendo hittil ikke har avkreftet. Alt de har sagt er at konsollen definitivt skal lanseres før mars 2011.

Hvis Sony har noe nytt å meddele er det to store spillmesser som går av stabelen denne høsten, som begge ville fungert i en slik sammenheng. Først GamesCom i Tyskland (18. - 22- august), og deretter Tokyo Game Show måneden etter (16. - 19. september).