Går til angrep mot Hollywood-kollegaer i ny bok

James Franco skriver åpent om sitt liv i rampelyset.

SKRIVER OM LIVET I RAMPELYSET: James Franco legger ikke skjul på hvem han skriver om i sin nye bok. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP
SKRIVER OM LIVET I RAMPELYSET: James Franco legger ikke skjul på hvem han skriver om i sin nye bok. Foto: Chris Pizzello/Invision/APVis mer

(Dagbladet): Den 36 år gamle skuespilleren James Franco er kanskje best kjent for sine roller i filmer som «Spring Breakers» og «127 Hours», men nå er han imidlertid aktuell med noe helt annet. 

Tirsdag kom nemlig Franco ut med ny bok kalt «Hollywood Dreaming: Stories, Pictures and Poems.»

Henger ut Hollywood-kollegaer Det har vært mange forventninger knyttet til boka melder nettstedet E! Online, og Franco skuffer ikke.

Han henger ut samtlige kjente hollywoodprofiler, deriblant skuespiller Lindsay Lohan som tidligere hevdet at hun hadde hatt et forhold til Franco, da en sex-liste hun hadde laget lekket på nettet. Franco benektet det hele, men velger heller å utdype saken i boka.

I et dikt som Franco har titulert «The Voice of Lindsay Lohan», tar han utgangspunkt i Lohans ståsted: 

«Jeg tok James med meg på badet.»

«Vet du hvorfor Amy har satt opp speil overalt?»

«Hvorfor?»

«Slik at du kan se seg selv mens du har sex.»

«Han lå ikke med meg, den dritten.»

Flere kjendiser Også skuespiller Anne Hathaway, som fikk slakt for Oscarutdelingen hun ledet med Franco, har fått tildelt et stikk i siden med et eget dikt, som K Popstarz har fått tilgang på. USA Today er også blant mediene som har publisert et utdrag av innholdet. 

Skuespiller Sean Penn, artist Riff Raff og avdøde Elizabeth Taylor er blant de resterende stjernene Franco henger ut.

Så langt har ikke forfatteren selv gitt noen kommentar når det kommer til bakgrunnen for angrepene. Skal man tro utdragene i boka, trekker han imidlertid fram personer som på en eller annen måte har provosert ham. 

Om boka blir tatt godt i mot, gjenstår å se. James Franco har nemlig prøvd seg utenfor skuespilleryrket tidligere da han regisserte stykket «The Long Shrift», uten spesielt hell.

I disse dager er han selv opptatt med innspilling av filmene «Zeroville» og «Michael», som ventes å stå klar til neste år.

FÅR REFS: Skuespillerinnen Anne Hathaway er en av de James Franco skriver om i sin nye bok. Her leder de to Oscarutdelingen i 2011, noe Franco selv mislikte. Foto: AFP/ GABRIEL BOUYS
FÅR REFS: Skuespillerinnen Anne Hathaway er en av de James Franco skriver om i sin nye bok. Her leder de to Oscarutdelingen i 2011, noe Franco selv mislikte. Foto: AFP/ GABRIEL BOUYS Vis mer