Ronny Brede Aase

Går til Discovery

Den velkjente programlederen, Ronny Brede Aase, forlater NRK til fordel for Discovery.

FERDIG I NRK: Ronny Brede Aase går fra NRK til Discovery. Foto: Dagbladet.
FERDIG I NRK: Ronny Brede Aase går fra NRK til Discovery. Foto: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Discovery skriver i en pressemelding at Ronny Brede Aase går til kanalen og TV Norge i framtida. Brede Aase takker av i NRK TV for å begynne arbeidet med en nyutviklet TV-serie hos Discovery, står det i pressemeldingen.

- Discovery har invitert meg med på et fjernsynskalas jeg ikke ville gå glipp av. Jeg har fått lov til å gjøre så mye gøy i NRK og evig takknemlig for det, men da Discovery banka på med en nyutviklet serie med hygge i fokus, ble jeg rett og slett frista, sier Brede Aase i pressemeldingen.

FORNØYD:: Ronny Brede Aase har en BMI som tipper over i såkalt sykelig fedme. Han har det helt fint med seg selv, og elsker mat og øl, men vennene synes han skal trappe ned. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet TV / NRK Vis mer

- Kjente på eventyrlysten

Brede Aase forteller Dagbladet at hans overgang fra NRK til Discovery skyldtes et godt tilbud fra den sistnevnte kanalen.

Discovery har rett og slett fristet meg over til seg. De kom til meg med et tilbud om å lage et gøyalt hygge-TV-program. Jeg kjente litt på eventyrlysten og syntes det var gøy, og takket ja, sier Brede Aase til Dagbladet.

Programlederen sier han vil savne å jobbe side om side med sine NRK-kollegaer, selv om han gleder seg til å starte i Discovery.

- Det blir vemodig etter all den tiden. Jeg har fått lov til å gjøre mye gøy der og jobbet med så utrolig mange fine folk som jeg kommer til å savne. Forhåpentligvis kommer jeg til å kunne skravle og ta en pils med dem på fritiden. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med nye folk i Discovery, sier Brede Aase til Dagbladet.

Nytt samarbeid

Programdirektør i Discovery og TVNorge, Magnus Vatn, gleder seg til å jobbe med Brede Aase.

- Han er en fantastisk fyr som har begeistret hele Norge gjennom radio og TV i snart femten år. Han er knakende flink og har en tilstedeværelse og et humør som smitter. Vi gleder oss veldig til å jobbe med ham på denne nye programserien. Ronny passer som hånd i hanske i Discoverys satsing på godt, lokalt innhold. Det er for tidlig å gå i detalj om den nye programserien som utvikles nå, men vi ser fram til å presentere den skikkelig når tiden er inne, sier Vatn i pressemeldingen.

- Vemodig

Programlederen har jobbet i NRK siden 2007, og er blant annet kjent fra «P3morgen» og «Et feitt liv». Fungerende redaktør i P3, Daniel Ramberg, sier til NRK at det blir vemodig å gi slipp på Brede Aase.

- Ronny er jo en strålende programleder og en enda bedre kollega som vi er sotlte av og hatt i NRK siden han var 19 år. Så det er selvsagt litt vemodig at han skal ut på nye eventyr, sier Daniel Ramberg, fungerende redaktør i P3 til NRK.

Ramberg sier derimot at han ikke er ferdig med å lage radio og podkast med Brede Aase. Dagbladet har kontaktet Ramberg, som viser til uttalelsene til NRK.

Stjerneflukt

Ronny Brede Aase er en av mange som den siste tiden har forlatt statskanalen. I mars ble de klart at Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim slutter i NRK til fordel for Schibsteds nye podkastsatsing. Få dager etter kom nyheten om at gutta bak «Friminutt», Herman Flesvig og Mikkel Nava, gjør det samme.

Tidlig i juli meldte også Harald Eia overgang til Schibsted. I en pressemelding fra Schibsted opplyste kommunikasjonsdirektør Camilla Kim Kielland at komikeren inngår et eksklusivt samarbeid med Schibsteds nye podkast-tjeneste, PodMe til høsten. Dette betyr slutten for Eias karriere i NRK.

- Jeg gleder meg til å være med det kreative laget som skal skape morsomme og interessante podkaster på Schibsteds nye podkast-plattform. Dette blir en gøyal lekegrind for meg og de andre kokko folka som skal få boltre seg med prating og tull. Det eneste jeg frykter er å bli lurt inn i et bisart podkastkonsept med Morten Ramm, sa Harald Eia i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer