TYV?: Ed Sheeran blir saksøkt for andre gang på kort tid. Foto: NTB Scanpix
TYV?: Ed Sheeran blir saksøkt for andre gang på kort tid. Foto: NTB ScanpixVis mer

Går til sak mot Ed Sheeran. Mener han har stjålet fra Marvin Gaye

Andre anklage på kort tid.

(Dagbladet): Avdøde Marvin Gaye ble i fjor tildelt låtskriverstatus på Robin Thickes «Blurred Lines» etter at en domstol slo fast at deler av låta var kopiert fra Gayes «Got to Give it Up».

Nå hevder familien til medlåtskriveren på Gayes «Let's Get it On» at Ed Sheeran har latt seg inspirere vel mye av den 43 år gamle kjempehiten på «Thinking Out Loud», skriver Reuters.

Etterkommerne til nå avdøde Ed Townsend har levert inn et søksmål i New York, der de hevder at en rekke sentrale elementer i Sheerans kjempehit er hentet fra «Let's Get it On».

Sheeran har skrevet låta i samarbeid med Amy Wadge.

- De har kopiert «Let's Get It On»s «hjerte» og gjentatt det gjennomgående i hele låta. De melodiske, harmoniske og rytmiske komposisjonene er substansielt eller slående lik trommekomposisjonen i «Let's Get It On», heter det i søksmålet, ifølge Reuters.

Verken Sheeran eller plateselskapet Atlantic Records har kommentert saken.

Søksmålet kommer bare to måneder etter at Martin Harrington og Thomas Leonard, som har skrevet låter for Kylie Minogue og Emma Bunton fra Spice Girls, hevdet at Sheeran har kopiert fra dem i låta «Photograph».