Går ut av den musikalske tida med et lite brak

Ole Paus oppsummerer et musikalsk liv med 30 nye låter.

SISTE FRA PAUS: Ole Paus gir mandag ut «Avslutningen», et trippealbum som er det siste han ønsker å gi ut på plate. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SISTE FRA PAUS: Ole Paus gir mandag ut «Avslutningen», et trippealbum som er det siste han ønsker å gi ut på plate. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ole Paus (66) har ikke tenkt å gi ut flere plater. Det er slutt - og det markeres med tre svært forskjellige plater i et album som har fått tittelen «Avslutningen». Enkelt og greit. Bli ferdig med det!

«Hver gang vi møtes»

Men han gir seg på topp, etter at han, særlig takket være TV2-serien «Hver gang vi møtes», har fått stempelet «folkekjær» heftet ved seg - noe han sikkert sjøl forakter av hele sitt sosiale, bankende hjerte. Forresten, han er jo blitt en mild mann med åra.

Ja takk, begge deler

Dette kan altså kalles et musikalsk testamente, en oppsummering av et liv midt i den norske musikken, der han framstår som en påle.

«Det blir mye av meg, dette her», slår Paus sjøl fast i innercoveret. Så er spørsmålet: Var dette å gape for høyt? Var det for ambisiøst? Er det helt på sin plass?

Det nytter ikke å svare ja eller nei, det må bli ja takk til begge deler.

«Paus-posten»

Og prosjektet tar seg opp, fra en helt grei 2013-utgave av smått legendariske «Paus-posten» («Oppgjøret»), via et ok brekk med - i hovedsak - andre artisters tolkninger av sanger han har skrevet spesielt for dem («Omfavnelsen») til ti nye, flotte låter, tidvis med visesanger Paus på sitt aller beste («Avslutningen»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer