- Går utover arbeidet

Kunsteksperter er bekymret for Nerdrums produksjonsevne.

DÅRLIG RYKTE: Odd Nerdrum sa i retten i går at han ikke har solgt et eneste bilde siden rettssaken i fjor. Her er kunstneren sammen med forsvarer Pål Berg i Borgarting lagmannsrett. Foto: Torbjørn Berg
DÅRLIG RYKTE: Odd Nerdrum sa i retten i går at han ikke har solgt et eneste bilde siden rettssaken i fjor. Her er kunstneren sammen med forsvarer Pål Berg i Borgarting lagmannsrett. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunstmaler Odd Nerdrum (68) erklærte seg ikke skyldig da han i går møtte i retten for å anke dommen fra tingretten.

I august i fjor ble han dømt til to års ubetinget fengsel i Oslo tingrett for grovt skattesvik på omkring ti millioner kroner.

- Ikke skyldig - Jeg har betalt den skatt jeg bør betale, og jeg er ikke skyldig, svarte han på spørsmål om straffskyld i Borgarting lagmannsrett i går.

Nerdrum fortalte i retten at han ikke har solgt et eneste bilde siden rettssaken i fjor.

Da kom det fram at totalt 32 bilder malt av den anerkjente kunstneren på 80- og 90-tallet ble ødelagt som følge av at malingen med tiden begynte å renne.

Under fjorårets rettssak forklarte den tidligere Nerdrum-eleven Per Trygve Lundgren seg om de ødelagte Nerdrum-bildene som var et tema i retten i går.

Skjult for pressen - Det måtte holdes skjult for pressen og kjøpere som var i besittelse av andre verker malt på den samme tiden. Det ville vært veldig ødeleggende for Nerdrum om markedet hadde fått vite om dette da. Man kunne trodd at alle kunstverkene fra den tiden ville bli ødelagte, sa Lundgren til Dagbladet da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer