Går verden rundt: - Nydelig eller skremmende?

Den tyrkiske arkitektens tegninger av hotell på Preikestolen går sin seiersgang, men ordføreren påpeker at det nok blir med ideen.

SPEKTAKULÆRT: 600 meter over Lysefjorden har Hayri Atak tegnet inn et hotell på kanten av Preikestolen. Foto: Hayri Atak
SPEKTAKULÆRT: 600 meter over Lysefjorden har Hayri Atak tegnet inn et hotell på kanten av Preikestolen. Foto: Hayri Atak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Nydelig eller skremmende?»

Slik beskriver amerikanske CNN tegningene en tyrkisk arkitekt har laget av et boutiquehotell på Preikestolen i Forsand kommune.

De siste dagene har tegningene til Hayri Atak gått verden rundt, og selv er arkitekten strålende fornøyd med oppmerksomheten han har fått. Her til lands var det Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- Jeg tror folk synes designet er spennende. Selv om dette bare er et eksperimentelt konsept, er det mange som tar det på alvor og blir nysgjerrig på hvor det er. Jeg har mottatt fantastiske tilbakemeldinger fra mange forskjellige steder, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han i en e-post til Dagbladet.

- På kanten

Atak forteller videre at han fikk ideen til designet etter å ha fått et bilde av en venn som var på feire i Norge.

- Hun hadde tatt bildet like ved kanten av stupet, og selv om jeg ikke var der selv, kunne jeg kjenne på adrenalinet. Jeg har ikke vært der ennå, men jeg har store planer om å gjøre det veldig snart, sier han.

Han understreker også at det er det fritthengende svømmebassenget som er selve hovedelementet i designet hans der det henger 600 meter over fjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer