Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skjelvet»

- Garanterer scener man aldri har sett på kino i Norge

«Skjelvet» åpner Filmfestivalen i Haugesund.

RASERES: Oslo legges i grus i jordskjelvfilmen «Skjelvet», oppfølgerfilmen til «Bølgen» (2015). Video: Nordisk Film Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Katastrofefilmen «Skjelvet» er en av årets store norske kinolanseringer. I går kom nyheten om at filmen får en prestisjetung førpremiere når den åpner Filmfestivalen i Haugesund 19. august.

Samtidig slapp produksjonsselskapet Fantefilm ny trailer. I klippet ser man blant annet for første gang levende bilder av to av Oslos landemerker, Postgirobygget og Plaza, som kollapser.

Se traileren øverst i saken.

ACTION: Postgirobygget raser inn i Plaza. Foto: Nordisk Film
ACTION: Postgirobygget raser inn i Plaza. Foto: Nordisk Film Vis mer

- Det er en stor ære å få lov å åpne Filmfestivalen i Haugesund. Det er en festival jeg har hatt et tett forhold til helt siden jeg var der første gang som 15 år gammel Amandus-pris deltaker, sier regissør John Andreas Andersen («Okkupert») i en pressemelding fra Nordisk Film.

I EN HEIS: Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) og Idun Karlsen (Ane Dahl Torp)
I EN HEIS: Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) og Idun Karlsen (Ane Dahl Torp) Vis mer

- Jeg er veldig stolt over hva «Skjelvet» har blitt og gleder meg til å få lov til å vise den for publikum for første gang. Den kommer med garantier om scener man aldri har sett på kino i Norge før, fortsetter Andersen.

«Skjelvet» finner sted i samme univers og har samme rollegalleri som «Bølgen» (2015). Jordskjelvfilmen plukker opp handlingen i tida etter at den enorme bølgen ødela Geiranger, men nå er det altså Oslo som skal legges i grus.

Kristoffer Joner er tilbake i rollen som geologen Kristian Eikjord og Ane Dahl Torp spiller Idun Karlsen. Jonas Hoff Oftebro og Edith Haagenrud-Sande spiller henholdsvis barna Sondre og Julia. En annen sentral rolle, Marit, gestaltes av Kathrine Thorborg Johansen («Heimebane»).

GEOLOG: Kristian Eikjord (Kristoffer Joner). Foto: Nordisk Film
GEOLOG: Kristian Eikjord (Kristoffer Joner). Foto: Nordisk Film Vis mer
HELTINNE: Idun Karlsen (Ane Dahl Torp). Foto: Nordisk Film
HELTINNE: Idun Karlsen (Ane Dahl Torp). Foto: Nordisk Film Vis mer
HAR HOVEDROLLE: Julia spilles av Edith Haagenrud-Sande. Foto: Nordisk Film
HAR HOVEDROLLE: Julia spilles av Edith Haagenrud-Sande. Foto: Nordisk Film Vis mer

Høsten 2017 var det 113 år siden et kraftig jordskjelv, beregnet til en styrke på 5.4 på Richters skala, rystet Oslo og områdene rundt, og det er ingen grunn til at det ikke skal skje igjen, ifølge fagfolket.

«Geologiske argumenter tilsier at det er grunn til å forvente store framtidige jordskjelv i Oslo-graben regionen, men når de kommer vet vi ikke.», skrev geologen Conrad D. Lindholm i Aftenposten i 2004.

Det er denne teorien Fantefilm leker seg med i «Skjelvet», som har ordinær premiere 31. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media