- Garantert bedre enn i fjor

- Det kan i alle fall ikke gå dårligere enn det gikk i fjor, og det er jo en fin trøst, fleiper Grand Prix-vinner Lars A. Fredriksen dagen derpå. Etter tre timers søvn gikk han i går rett i studio sammen med låtskriver og produsent David Eriksen for å mikse ferdig singelen.

- Vi hadde jo ikke helt regnet med å vinne Grand Prix, så her må vi jobbe - og det raskt, sier de to til Dagbladet.

I joggebukse og noget ubarbert, men ellers godt opplagt, la de to i går kveld siste finpuss på to versjoner av vinnerlåta «All I Ever Wanted Was You» i Waterfall studio i Oslo.

Optimister

Det ble null poeng til Tor Endresen og «San Francisco» i Grand Prix-finalen i fjor. Årets vinner tror ikke at det samme vil gjenta seg i Birmingham 9. mai i år.

- Vi er optimistiske foran Grand Prix-finalen. Vi er godt fornøyde hvis vi kommer blant de ti beste, mens vi er kjempeglade hvis vi er blant de første fem.

- Vi er i alle fall et veldig tent lag vi som er på scenen, sier skiensgutten Lars A. Fredriksen.

Men først må den engelske teksten oversettes til norsk. Den jobben er allerede i gang, og de to er ikke redde for at det skal endre låtens uttrykk.

- Låten dreier seg jo ikke om noen dype tanker om livet. Det er en grei og kommers poplåt, så det skal gå fint å oversette teksten til norsk, mener vokalist Fredriksen.

Gikk i kirken

Lars feiret seieren natt til søndag sammen med venner - og kom seg ikke i sengs før fem om morgenen. Bare en time og ett kvarter seinere var han oppe igjen, for å gjøre seg klar for konsert sammen med Oslo Gospel Choir under en gudstjeneste i Heggen kirke i Vikersund.

- Det var en fin opplevelse - og som setter ting litt i perspektiv. Det er godt å få jekket seg ned litt etter en Grand Prix-finale, sier han, som siden takket og bukket for hyggelige gratulasjoner, før han utpå kvelden i går la planer for de nærmeste månedene.

For filofaxen begynner å fylle seg opp: Sammen med Oslo Gospel Choir reiser han blant annet til Israel 11. mars for å holde fem konserter i Haifa. Deretter skal video spilles inn før finalen i Birmingham - og 20. mai har han eksamen i kristendom ved Menighetsfakultetet.

- Helt ærlig: Kommer du til å stå på eksamen?

- Jeg skal i hvert fall gå på lesesalen og gjøre et realt forsøk på eksamen. Det går nok bra! sier han optimistisk og smiler så velsignet bredt som bare en lykkelig Grand Prix-vinner kan gjøre.

Grand Prix-kick

For det er et kick å vinne Grand Prix både for Fredriksen og Eriksen. Selv om de begge har sagt ymse om arrangementet opp gjennom årene.

- Dette har vært en vanvittig artig helg! Det å være med i Grand Prix er jo en kjempeopplevelse i seg selv, men det å vinne...

- Hadde Liverpool også vunnet i går, ville helga ha vært helt perfekt, flirer han.

I dag sover Grand Prix-vinneren lenge selv om han egentlig burde ha vært på fakultetet. En ting må han i alle fall få gjort: Skaffe seg ny mobil med hemmelig nummer.

GRAND PRIX-OPTIMISTER: Litt slitne, men veldig fornøyde gikk Grand Prix-vinnerne i studio dagen derpå.