Garbage-album snart ferdig

- Dato for å bli ferdig med dritten er 15. mai, sier vokalist Shirley Manson.

Garbage er for tida i studio og jobber med sitt tredje album. Onsdag fikk managerene høre hva gruppa har holdt på med i Madison-studioet den siste tida, og de likte det de hørte.

- Nå er det full fart fremover. Sjefene godtok stoffet vi spilte for dem, og gav oss smilende tommelen opp, skriver Manson i studiodagboka på bandets nettsted Garbage.com.

Hun omtaler innspillingen som noe dritt. Kanskje ikke så rart når du spiller i band sammen med tre perfeksjonister med produsentbakgrunn.

Tre produsenter og en vokalist

Garbage består av vokalist Shirley Manson, gitaristene Steve Marker og Duke Erikson og trommis Butch Vig. De tre sistnevnte traff hverandre og entret musikkbransjen med bandet Spooner og studioet Smart Studios. Etterhvert ble Smart Studios det hotteste stedet for undergrunnsband å spille inn skivene sine.

Fant opp grønsjen

På begynnelsen av 90-tallet fikk Vig super-produsentstempelet etter at han styrte spakene på klassikere som Nirvanas «Nevermind», Sonic Youths «Dirty» og Smashing Pumpkins' «Gish» og «Siamese Dream».

I 1993 begynte Marker og Vig å eksperimentere med lydbilder, en bigeskjeft som snart tok over mesteparten av tida da Vig så vokalist Shirley Manson på MTV.

Hun ble hyret som vokalist, og siden den gang har Garbage gitt ut to album, «Garbage» og «Version 2.0» Kritikere og platekjøpere har satt pris på deres blanding av pop og eksperimentering med lyd.

Og nå er det tredje albumet på vei.

<B>PLATEKLAR:</B> Shirley Manson og Garbage er snart ferdige med sitt tredje album.
SUPERPRODUSENT:</B> Trommis Butch Vig ble mannen bak Grønsj etter å ha produsert Nirvanas «Nevermind».
SMART STUDIOS:</B> Gitarist Steve Marker startet Smart Studios sammen Butch Vig.
<B>SPOONER:</B> Gitarist Duke Erikson spilte i bandet Spooner sammen med Vig. Marker var fan og hjalp dem å spille inn platene.