Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Garcia Marquez og Shakira slår seg sammen

For fattige i Sør-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rekke søramerikanske forretningsmenn, kunstnere og intellektuelle forener nå krefter i et forsøk på å redusere fattigdommen i verdensdelen.

Planen er å lage sin egen versjon av Live Aid, og blant bidragsyterne er Gabriel Garcia Marquez og Shakira, skriver BBC.

- Det finnes en grusom fattigdomsstatistikk i verdensdelen vår, sier Garcia Marquez, og viser til at 350 000 barn dør hvert år som følge av fattigdom.

Foreløpig er det planlagt arrangementer i Buenos Aires, Miami og Los Angeles til neste år. I tillegg til Shakira vil artister og band som Ruben Blades, Juanes, Ricky Martin, Mana, Aleks Syntek, David Bisbal og Alejandro Sanz opptre.

Ifølge Washington Post får aksjonen navnet Latin America in Solidarity Action.

Shakira har lenge  vært opptatt av veldedighetsarbeid, blant annet gjennom sin egen stiftelse Pies Descalzos.

SAMMEN FOR LIVET: I går ble aksjonen mot fattigdom lansert. Til stede var blant annet Miguel Bose (t.v.), Alejandro Sanz og Shakira. Foto: SCANPIX/AP
SAMMEN FOR LIVET: I går ble aksjonen mot fattigdom lansert. Til stede var blant annet Miguel Bose (t.v.), Alejandro Sanz og Shakira. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hele Norges coronakart