Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gardell voldtatt som 14-åring

Forfatter og komiker Jonas Gardell ble innelåst og misbrukt da han var 14 år gammel. I går fortalte han om voldtekten på tv.

Jonas Gardell har gjort det motsatte av de fleste menn som utsettes for overgrep: Han forteller sin historie høyt. Flere ganger har Gardell fortalt om voldtekten han ble utsatt for som 14-åring fra scenekanten. I går sto den kjente svensken frem i programmet 'Malou møter' på TV 4. Deler av intervjuet er i dag gjengitt i Aftonbladet.

Overgrepet skjedde da Gardell var tidlig i tenårene. Den unge gutten ble innelåst av en eldre mann og utsatt for grovt misbruk.

- Jeg var ikke lenger et barn etter det. Jeg husker at jeg gråt. Har man mistet sin uskyld, så har man det.

Overgriperen ga offeret sitt noen tikroner som plaster på såret.

- Så hjelpeløs, så forsvarsløs og så svak som jeg var den gangen i den leiligheten med den derre fyren, så forsvarsløs kommer jeg aldri til å bli igjen, sier Gardell ærlig i intervjuet.

- Jeg bestemte meg for å ikke være et offer.

Voldtekten var en tøff belastning for 14-åringen, som dro hjemmefra og flyttet til Stockholm rett etterpå. Der sjekket han opp en eldre mann.

- Så gammel og erfaren som jeg var da jeg var 15, kommer jeg ikke til å bli igjen, sier forfatteren. Han innrømmer at han har brukt mye energi på å bearbeide det han ble utsatt for.

- Hele min livsreise siden da har handlet om å ikke være et offer.

Gardell understreker at han ikke føler skam over at han ble utsatt for overgrep.

- Skam tror jeg ikke på. Jeg tror på å være skamløs, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media