Garden lammet av svineinfluensa

Et helt kompani må avlyse Norgesturné.

SMITTET:  En gardist har fått påvist svineinfluensa, mens 18 er satt i isolat. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SMITTET: En gardist har fått påvist svineinfluensa, mens 18 er satt i isolat. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå har svineinfluensaen også nådd Garden, og 120 soldater er blitt tvunget til å kansellere store deler av sin kommende norgesturné på grunn av sykdom.

- Én person har fått påvist smitte, men dette er noen dager siden, så han er nå friskmeldt og symptomfri, sier presse- og informasjonssjef i Garden, Joar S. Vik til Dagbladet.no.

18 soldater isolertMen flere av dem som bodde på rom med den smittede soldaten, som hørte til i drilltroppen, har nå symptomer som kan minne om H1N1-viruset. Tilsammen 18 personer fra 3. Gardekompani er derfor isolert.

Kompaniet skulle egentlig ut på norgesturné, men flere av konsertene på turneen er nå kansellert. Foreløpig gjelder dette forestillingene på Lillehammer, Otta, Oppdal, Trondheim og Røros, mens kompaniet håper å være i stand til å delta på de to turnéavsluttende forestillingene i Gjøvik og Elverum.

- Når såpass mange nå muligens er smittet, og vi mangler noen av de viktigste musikerne våre og ikke har noen reserver, så må vi bare avlyse, sier Vik.Ved å avlyse konsertene håper de også å unngå at flere soldater muligens blir smittet, siden de bor svært tett og nært under disse turnéene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer