Anmeldelse: Eminem - «Music To Be Murdered By»

Gårsdagens helt blir morgendagens mobbeoffer

Eminems siste prosjekt er drapsmusikk uten mål eller mening.

PÅ TYNN IS: Eminems ellevte studioalbum viser hvorfor skills ikke er viktigere enn gode låter. Foto: Universal Music
PÅ TYNN IS: Eminems ellevte studioalbum viser hvorfor skills ikke er viktigere enn gode låter. Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Mer enn noen annen populærkulturell musikktype har hiphop vært formet rundt kravet om ferdigheter ­– også kalt «skills». Tanken om at man først og fremst måtte perfeksjonere sitt fag før man engang kunne tenke på en plass i hierarkiet

Svunnen gullalder

Etter hvert som rapsjangeren beveget seg inn i et kommersielt landskap hvor mye av den til slutt ble synonymt med popmusikk, har denne innstillingen ikke uventet blitt et stadig mindre aktuelt minne fra en svunnen gullalder. På senere år nærmest hånet av en ung og utålmodig generasjon som tror at «Ok, boomer» er en kreativ mic drop.

Med en karriere som strekker seg helt tilbake til midten av 90-tallet, har Eminem kanskje mer enn noen fått merke på relevans-berg-og-dal-banen i musikksjangeren han på sine yngre dager ble ansett å være det friskeste pustet av dem alle i. Et kontroversielt geni med usammenlignbare rapskills som tok ham fra dypet av Detroits hiphop-undergrunn til toppen av hitlister verden over. I begynnelsen på en uforglemmelig kompromissløs måte, før berømmelse og forventninger sørget for et uunngåelig kunstnerisk fall. På senere år har 47-åringen famlet etter aktualitet i det ofte kompliserte skillet mellom ektefølt respekt og kortsiktig popularitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer