Gartner Brenda

HAUGESUND (Dagbladet.no): I sin nye film, «Saving Grace» spiller Brenda Blethyn finfruen som begynner å dyrke marihuana for å betale sin avdøde manns gjeld.

Enkefru Grace, spilt av Brenda Blethyn, sitter igjen med en hel del gjeld etter at mannen hennes er død. Hobbygartner som hun er begynner hun å dyrke marihuana for å tjene til livets opphold.

På en pressekonferanse i Haugesund sier regissør Nigel Cole at han ønsket å lage en komedie.

- På en måte er jeg overrasket over hvor lite kontroverser det har vært rundt filmen, men på en annen side tar jeg det som et tegn på at vi har lykkes å lage en god komedie. «Saving Grace» handler ikke først og fremst om legalisering av marihuana eller sosiale problemer. Filmen er først og fremst en komedie om en kvinne som må lære seg å overleve på egen hånd, sier Nigel Cole i Haugesund.

Brenda Blethyn sier videre at man slett ikke skal ignorere de sosiale problemene.

- Min personlige mening er at marihuana må skilles fra de sterkere narkotiske stoffene. Bortsett fra at marihuana kan gjøre deg lettere apatisk er det ikke skadelig sammenlignet med sterkere narkotiske stoffer. Jeg er for dekriminalisering av marihuana i England, sier Blethyn.

Planter og Brenda

I filmen er Grace en utmerket gartner, men hva med den virkelige Brenda?

- Jeg elsker hagen min, men jeg foretrekker å ligge på en stol og lese en god bok i den, sier Brenda, som innrømmer at hun ikke har så mye til overs for hagestell.

Og røyker hun marihuana privat?

- Jeg er ikke-røyker. Være seg tobakk eller marihuana. Faktisk var en av de aller vanskeligste scenene i hele filmen når jeg måtte røyke liksom-marihuana. Tilslutt ble jeg faktisk kvalm og syk, sier Brenda, så smiler hun lurt og sier at hun da har forsøkt stoffet.

«Saving Grace» kan du se på norsk kino i høst.

DYRKER MARIHUANA PÅ FILM: Brenda Blethyn.