Gary Louris, Mark Olson & Seven Doors Hotel

Mer enn bare en våt drøm.

KONSERT: Norske Seven Doors Hotel ble som ventet statister da låtskriverduoen Gary Louris og Mark Olson fra The Jayhawks, countryrockens svar på Lennon/McCartney, for en sjelden gangs skyld delte scene i går. Men forventninger er farlige. Det var ikke de få låtene de to litt halvhjertet gjorde sammen på tampen av den fem kvarter lange happeningen som ble det store musikalske utbyttet. Louris’ magiske raspestemme ble overskygget i lydbildet av Olsons langt skarpere vokal, og det var jo tross alt harmoniene som var Jayhawks’ styrke. Og mens gjenhøret av en av tidenes fineste låter, «Blue» fra 1995 – samme år Olson forlot gruppa – alene var verdt turen i duskregnet, ble elektriske «Sister Cry» fra 1992 i overkant skranglete.

Derimot var solopartiene til de to gamle bandkollegene helt per kasse. Olson mikset låter fra bandet Creekdippers med eget, knallsterkt solomateriale i et organisk sett og Louris puttet låter fra både Jayhawks og Golden Smog inn i sitt korte, men solide sett – i tillegg til låter fra årets solodebut «Vagabonds».

En ny duoplate med Olson/Louris kommer i september. Jeg har nok mer tro på den enn en snarlig gjenforening av originale The Jayhawks.