Gass i bånn

Perfekt racerbilfilm - hadde det ikke vært for Sylvester Stallones manus, mener Dagbladets anmelder om filmen «Driven».

Actioneksperten Renny Harlin trykker gasspedalen i bånn i dette to timer lange racerbil-eposet. Hadde det bare vært bilkjøring i «Driven», ville den vært bortimot perfekt. Men Sylvester Stallones manus holder knapt ut av startgropa.

Intrigene er mange, og egentlig er det en såpeopera som utspiller seg på racerbilbanene verden rundt. Den unge sjåføren Jimmy Bly (Kip Pardue) ligger an til å vinne VM, men han ligger også an til å bryte sammen. Han presses av sin ambisiøse managerbror Demille (Robert Sean Leonard) og av den knallharde laglederen Carl Henry (Burt Reynolds), som er lenket til rullestolen.

Henry tilkaller racer-veteranen Joe Tanto (Sylvester Stallone) for å hjelpe Bly. Men hans ankomst skviser Blys lagkamerat Memo Moreno (Cristian de la Fuente), som er gift med Tantos ondskapsfulle ekskone Cathy (Gina Gershon). Blys hardeste motstander er den regjerende mesteren Beau Brandenburg (Til Schweiger). Han ofrer kjæresten Sophia (Estella Warren) for å konsentrere seg om kjøringen, og dermed blir hun plukket opp av Bly.

Som man skjønner berges ikke filmen av det klisjéfylte manuset til Stallone. Derimot er Renny Harlins kontroll over de mange kameraene under kjøringen mesterlig - løpene filmes fra alle vinkler og kanter, og klippingen er lynkjapp. Man dveler ikke ved scener her. Høydepunktet er når Bly og Tanto kappkjører med racerbiler gjennom Chicagos trafikkerte gater, men ellers er det mer enn nok å velge i av dramatiske sekvenser med kjøring og krasjing.

RACER-SÅPE: Kim Pardue og Sylvester Stallone spiller racerbilsjåfører med høyt turtall på alle områder.