Gata lokker

I fjor skrapte Julemusikantene sammen 200 000 kroner i løpet av en snau måned. Det hele toppet seg med Sissel Kyrkjebø lille julaften da den svarte gryta kokte over. Håpet er at det også i år finnes en og annen krone å avse når Wenche Myhre og barnekor starter i Asker sentrum i morgen.

Selv om verden er blitt ett år eldre siden i fjor, er den ikke blitt spesielt mye bedre å leve i for dem som kjemper for tilværelsen i skyggen av velstanden. Overalt er det barn som lider, folk som doper seg og mennesker som sliter med å holde hverdagen i hop, og det er her Frelsesarméen kommer inn for å hjelpe.

Og som et håndtrykk til deres jobb kommer Julemusikantene med rock'n'roll i kofferten. Kall det gjerne avlat og et alibi, det blåser vi i.
- I fjor ble pengene vi fikk inn fra gatekonsertene fordelt mellom våre slumstasjoner, som har brukt midlene til å kjøpe matposer til hjelpetrengende familier, til Fyrlyskorpset for hardt belastede rusmisbrukere, til Soldammen rehabiliteringssenter og til sosialarbeid i St. Petersburg, sier seksjonsleder Elisabeth Henne i Frelsesarméen.

Den Åpne Dør

Hun forteller at pengene som de norske musikerne spiller inn i år, skal gå til Trogstad gård, som er et nytt-liv-senter for rusmisbrukere på Toten og til Den Åpne Dørs beboere.

- Den Åpne Dørs beboere er et botilbud i Frelsesarméens hybelhus for eldre rusmisbrukere. Her får de tak over hodet, men må holde maten selv. Vi har tenkt å bruke midler til å lage matposer til disse som kan deles ut i løpet av vinteren. I tillegg vil vi bruke penger på slumstasjonene til innkjøp av skotøy og klær til barn, sier Henne.

Dagsland og D.D.E

Julemusikantenes høye beskytter er en vi kaller den Humane Mammon. Han forteller at Julemusikantene 1998 består av et knippe meget sobre norske musikere. Foruten Wenche Myhre nevner han CC Cowboys, D.D.E, Trang Fødsel og Sigvart Dagsland. I tillegg er det en lang liste med andre sterke navn som også har takket ja til å stille opp.
- For å få til Julemusikantene er vi avhengige av at mange stiller opp gratis eller så billig som mulig. Alle artistene gjør dette uten å få honorarer, og på den lydmessige siden er det AVAB Cac AS i Oslo og Bergen som stiller utstyr til disposisjon til en latterlig lav leie, sier Den Humane Mammon, som oppfordrer næringslivsledere, godt betalte proffe fotballspillere og andre til å gi sin skjerv.

Barn i Bolivia

De tre foregående årene har Julemusikant-pengene uavkortet gått til Frelsesarméens arbeid. Nytt av året er et biprosjekt i Bolivia. Her holder misjonærene Erling og Marita Andreassen på med sin barneby, «Villa Infantil». Et lite salær av hva den svarte gryta får inn, skal gå til deres arbeid.

PS: Vi kommer tilbake med et fyldigere program med tider, steder og artister etter hvert. Det ryktes at Team Klemetsen er booket som artister.

<B>DU GLADE JUL:</B> Lille julaften i fjor var det regn i Bergen, men tusenvis av snille bergensere stilte opp på Torhalmenningen for å høre Sissel Kyrkjebø.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 648053533


Varnish cache server