Gåte gjenforenes på scenen

Folkekasjonen etter Gunnhild Sundlis løsmunnethet i Dagbladet hjalp.

DUKKER OPP: Gunnhild Sundli gjenforenes med resten av Gåte under UKA-09, her representert med UKE-sjef Torgeir Bryge Ødegård og pressesjef Elin Kathrine Saunes. Foto: Tom E. Østhuus.
DUKKER OPP: Gunnhild Sundli gjenforenes med resten av Gåte under UKA-09, her representert med UKE-sjef Torgeir Bryge Ødegård og pressesjef Elin Kathrine Saunes. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Lørdag 24. oktober holder den populære folkrockgruppa en eneste gjenforeningskonsert. Det skjer på scenen i Dødens Dal under kulturfestivalen UKA-09 i Trondheim.

—Det er bare å innrømme at vi ble smigret av den enorme responsenmin litt frekke sleivbemerkning i Dagbladet, sier vokalist Gunnhild Sundli.

I mai sa hun til Dagbladet FREDAG at hun hadde gått for et comeback om de hadde fått inn ti tusen underskrifter. Straks etter kom Facebookgruppa «Get Gåte Back», som har fått nærmere 15000 medlemmer.

—Jeg gleder meg og tror dette blir kjempeartig, sier Gunnhild Sundli.

Tradisjon
UKE-sjef Torgeir Bryge Ødegård sier at det var folkeaksjonen som fikk dem til å spørre Gåte om å gjenforenes på scenen.

—Vi lytter til folket, sier han med et smil, og minner samtidig om at UKA tidligere har hatt suksess med å gjenforene band som Seigmen og DumDum Boys.

—Så på UKA er det en viss tradisjon for å booke band som ikke finnes lenger, sier Ødegård.

Samling
Det var likevel ikke åpenbart at de skulle få ja fra Gåte-medlemmene, som nå er aktive på hver sin kant. Mange små og store arrangører har prøvd seg på det samme, uten å få det til.

—Jeg er skeptisk til sånne gjenforeningsband, men vi fant ut at hvis vi skulle gjøre det, så er dette rette tidspunkt. Det må skje før vi har sittet for mye i sofaen, sier Sveinung Sundli.

Det var en kabal som måtte gå opp for at det skulle passe for alle. Avklaringen kom da manager Per Tronsaune samlet hele gjengen hjemme hos seg.

—Magnus (Børmark) var mest avventende, men da vi så på Gåte-DVD-en og gamle bilder ble også han litt mo i knærne, sir Gunnhild Sundli.

Bare en konsert
Begge Sundli'ene understreker at det ikke er planer om noen flere opptredener med bandet.

—Jeg føler meg trygg på at det bare blir den ene gjenforeningen, fordi medlemmene har så mye annet å holde på med og fordi det er denne en konserten alle har gått inn for, sier Sveinung.

Bandet møtes til en første øvelse neste helg, og så blir det en øvingsperiode i september.

Men allerede nå har konserten begynt å dukke opp i vokalistens drømmer:

—Jeg drømte at jeg kom for seint på scenen, at jeg ikke kjente igjen noen av melodiene og at det bare var engelske sanger på settlista, sier Gunnhild Sundli og ler.

—Det ble ikke bedre da jeg til slutt begynte å kompensere med å danse!